Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Tulevaisuuden työnvälitystä ideoitiin Oulussa

Tulevaisuuden työnvälitys sai uusia kulmia, kun Työmarkkinatori-työpaja kokosi toimijoita visioimaan ja haastamaan nykyisiä ajattelutapoja Oulussa 4.10.

Työmarkkinatori tarjoaa lähitulevaisuudessa digitaalisen palvelualustan, joka yhdistää julkiset ja yksityiset palveluntarjoajat. Se mahdollistaa työnhakijoiden, yrittäjien ja työnantajien, opiskelijoiden, oppilaitosten, työnvälittäjien sekä rekrytointiyrityksien ketterän kohtaamisen.

Työmarkkinatori auttaa työnhakijoita ja työnantajia löytämään toisensa ja samalla tarjoaa työnhakijoille analysoitua työmarkkinatietoa eri lähteistä. Sanat chatbotti, unelmat, osaaminen, pelillistäminen, keinoäly ja design vilahtavat Työmarkkinatorin kehittämisasiantuntija Petri Tuomelan puheessa, kun hän maalailee tulevaisuutta.

- Työnhakijoista kahdella kolmesta on hankaluuksia tunnistaa tai sanoittaa omaa osaamista. Työmarkkinatorilta löytyy tulevaisuudessa palveluita ja työkaluja oman osaamisen tunnistamiseen, sanoittamiseen ja kehittämiseen, kertoo Tuomela.

Ensimmäinen nk. betaversio hakupalvelusta julkaistaan suomalaisten käyttöön vuoden vaihteessa. Kehittämistyö kohti ekosysteemin toiminnallisuuksia käynnistyy tämän jälkeen ja uusia versioita julkaistaan niiden valmistuttua.

Lokakuinen työpajakiertue jatkuu Rovaniemen ja Jyväskylän kautta vielä Turkuun.

Lisätietoja:

Petri Tuomela, kehittämisasiantuntija
[email protected], puh. 0504143155
ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus)

#työmarkkinatori #uudistajat


Alueellista tietoa