Navigointivalikko
Uutiset 2017

Uutiset 2017

Uutiset 2017

Nyt etsitään vesistötekoja! (Pirkanmaa)

Kansalaisilta toivotaan ehdotuksia valtakunnalliseen kilpailuun, jossa kerätään tietoa hyvistä vesistöteoista. Sata suomalaista vesistötekoa -kampanjassa tuodaan näkyväksi vesiensuojelua ja -hoitoa ympäri Suomea. Tavoitteena on kerätä elokuun loppuun mennessä vähintään sata tekoa, joista äänestyksen perusteella palkitaan parhaat.

Teko voi olla iso tai pieni, suunnitteilla tai jo toteutettu

Mukaan voi ilmoittaa minkä tahansa teon, jolla on parannettu tai parannetaan vesistötietämystä tai konkreettisesti vesistön tilaa. Muiden vesistötekoja voi myös ehdottaa, jos tekijältä on pyytänyt luvan. Kyseessä voi olla esimerkiksi järven, joen tai puron kunnostamiseen osallistuminen tai erilaiset vesiensuojelua edistävät teot kuten rantojen kunnostus, vesikasvillisuuden niittotalkoot tai suojelutempauksen järjestäminen.

Kampanja järjestetään Suomen melonta- ja soutuliiton, Suomen Vesiensuojeluyhdistysten liiton, Silakkasoutu-tapahtuman ohjausryhmän, SYKEn ja valtakunnallisen vesistökunnostusverkoston yhteistyönä. Se on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja:


Alueellista tietoa