Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

Rakennerahastojen päätöksenteko on alkanut (Etelä-Savon ELY-keskus)

ELY-keskuksella on ollut 11.12.2014 lähtien mahdollisuus tehdä päätöksiä ESR ja EAKR- hankkeisiin, jotka on jätetty sille EURA2014 järjestelmän kautta. Kehittämishankepäätöksiä onkin tehty jo kymmenkunta. Vuodenvaihteen aikana, järjestelmien ollessa kiinni, päätöksiä ei tehdä.  Projektipäätösten käsittelyajat pyritään vuoden 2015 aikana lyhentämään 3-4 kuukauteen haun päättymisestä. Ensimmäisten hakujen yhteydessä tähän ei vielä ole pystytty ohjelman käynnistymiseen liittyvien viivästysten vuoksi.

Etelä-Savon ELY-keskuksella on käsittelyssä noin 160 hankehakemusta kolmen maakunnan alueelta.  Kehittämishankkeiden osalta vuosivaltuus ELY-keskuksella on vuonna 2014 29,5 miljoonaa euroa. Hakemuksilla tällä hetkellä haettu summa nousee jo 49 miljoonaan euroon. Kilpailua rahoituksesta on siis jo mukavasti.

Seuraava hakukierros päättyy 16.2.

Seuraava rakennerahasto-ohjelman hakukierros päättyy Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa samaan aikaan 16.2.2015. Hakukierroksella haetaan Itä- ja Pohjois-Suomen yhteisellä ylimaakunnallisella teemahaulla puualan ja kaivannaisalan hankkeita. Lisäksi maakunnittain on määriteltynä ESR- ja EAKR painotuksia. Yhteisenä itäsuomalaisena painopisteenä ESR-osiossa on työelämän kehittäminen. Haulla tavoitellaan toimenpiteitä erityisesti pk-yritysten tuottavuuden kehittämiseen sekä työhyvinvoinnin parantamiseen. Etelä-Savossa painotuksena ovat myös mm. nuorten työllistymisen edistäminen ja kasvualojen koulutuksen tukeminen. Tarkemmin painotukset löytyvät rakennerahastot.fi -sivuston Itä-Suomen osiosta ajankohtaista -palstalta.

Lisätietoa rakennerahasto-ohjelman hakujen sisällöstä saa seuraamalla rakennerahastot.fi sivustoa tai vaikkapa osallistumalla rahoittajien järjestämiin info-tilaisuuksiin. Etelä-Savon tilaisuus järjestetään 15.1.2015 Mikkelissä ja Pohjois-Karjalan tilaisuus on 22.1.2015 Joensuussa. Pohjois-Savossa tilaisuus on jo järjestetty. Tilaisuuksiin voi ilmoittautua rakennerahastot.fi sivuilta löytyvien ohjeiden avulla.

Lisätietoja:

Rahoituspäällikkö Timo Ollila, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 026 695
 

                  

 


Alueellista tietoa