Navigointivalikko
Uutiset 2014

Uutiset 2014

Uutiset

FOODWEB kertoo ruoka-annosten ympäristövaikutuksista (Pirkanmaan ELY-keskus)

Uudella FOODWEB-verkkosovelluksella kuluttaja voi vertailla erilaisten ruoka-annosten ympäristövaikutuksia ja suhteuttaa ne terveellisyyteen sekä haitallisten aineiden altistukseen. Sivustolta löytyy myös vinkkejä, kuinka osallistua talkoisiin puhtaamman Itämeren puolesta.

Ruoan ympäristövaikutus- ja ravitsemustietoja sekä elintarvikkeiden kautta altistumista erilaisille haitallisille aineille on tähän saakka esitetty toisistaan erillisinä tietoina. Kuluttajan on ollut hankala hahmottaa kokonaiskuvaa, saati tehdä terveellisiä ja ympäristöystävällisiä valintoja yksittäisten tiedon sirpaleiden perusteella. FOOBWEB-hankkeessa kehitetyn laskentamallin avulla nämä tiedot kuitenkin on saatu yhdistettyä.

Ateriasovelluksella voidaan tarkastella joko valmiiksi koottuja ruoka-annoksia tai poimia lautaselle erilaisista aineksista oma annos ja tarkkailla sen ominaisuuksia.

Lisätietoa: http://foodweb.ut.ee/Tervetuloa_40.htm
 

FOODWEB-hanketta (Itämeren ympäristö, ruoka ja terveys: tavoista tietoisuuteen) koordinoi MTT. Yhteistyökumppaneina olivat Suomen ympäristökeskus SYKE, Latvian ja Tarton yliopistot sekä tiedekeskus-AHHAA Tartosta. Projektin toiminta-alueena oli Itämeri ja sen ympäristö. Tavoitteena oli kiinnittää huomioita ruokaan ja sen tuotantoon liittyviin ympäristövaikutuksiin sekä riskeihin ja niiden vaikutuksiin yksilön, hyvinvoinnin ja terveyden kannalta. Hankkeen rahoitti Central Baltic Interreg IVA-ohjelma.


Alueellista tietoa