Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Tiedote Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ja maa- ja metsätalousministeriö

ELY logo

Ravinteiden kierrätyksen kokeiluohjelman rahoitusta haettavissa

Maa- ja metsätalousministeriö suuntaa enintään 5,1 miljoonaa euroa kokeiluohjelmaan, jolla rahoitetaan ravinteiden kierrätyksen innovatiivisia ratkaisuja. Vuosille 2020-2022 suunnatun valtakunnallisen kokeiluohjelman rahoitushaku aukeaa 12.6.2020. Tukien hallinnoinnista vastaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

Ravinteiden kierrätyksen edistäminen on kirjattu pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelmaan.  Kokeiluohjelma on jatkoa vuosina 2016-2018 käynnistetylle ohjelmalle. Tavoitteena on luoda edellytykset toimiville orgaanisten lannoitevalmisteiden markkinoille, ja siten varmistaa ravinteiden kierrätys ja tehokas käyttö.

Kohdennus innovatiivisiin ratkaisuihin

Kokeiluohjelmasta myönnettävien tukien tarkoituksena on biomassojen ravinteiden prosessoinnin, kierrätyslannoitevalmisteiden tuotannon ja tuotekehityksen, ravinteiden kierrätyksen logistiikan ja palveluratkaisujen edistäminen sekä korkean jalostusasteen tuotteiden kehittäminen biomassoista.

"Kokeiluohjelman tarkoituksena on mahdollistaa pk-yrityksille pilotoinnit ja referenssitulosten tuottaminen. Ajatuksena on, että kehitettävät innovatiiviset tuotteet ja palvelut ovat testattuja ja toimiviksi todettuja, kun niitä myydään asiakkaille. Pyrkimyksenä on, että yrityksille syntyy kehittämisen myötä uusia liiketoimintamahdollisuuksia", kiteyttää ohjelman tarkoitusta kehittämisasiantuntija Päivi Mäntymäki Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta.

Hakemuslomakkeet ja -ohjeet ovat saatavilla Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen verkkosivuilla https://www.ely-keskus.fi/web/ely/ravinteiden-kierratyksen-kokeiluohjelma-2020.

Webinaari ravinnekierrätyksestä ja kokeiluohjelman rahoitusmahdollisuuksista

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus järjestää hakuun liittyvän webinaarin 24.6.2020 klo 9-11. Lisätiedot ohjelmasta ja ennakkoilmoittautumisesta löytyvät ohjelman verkkosivuilta.

Lisätietoa

Kehittämisasiantuntija Päivi Mäntymäki, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 631, [email protected]

Kehittämispäällikkö Hanna Mäkimantila, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 701, [email protected]

Neuvotteleva virkamies Marja-Liisa Tapio-Biström, maa- ja metsätalousministeriö, puh. 0295 162 400, [email protected]