Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Puuston raivausta Puutossalmen lossipaikalla (Pohjois-Savo)

ELY-keskus aloittaa maanantaina 21.9.2020 puuston poiston ja harvennuksen maantiellä 5370 Puutossalmen lauttapaikalla. Kaupungin puoleisella rannalla poistetaan järvipenkereen pohjoispuolelta iso puusto kokonaan. Puusto on näkemäesteenä lautan ja maantien välillä, aiheuttaen haittaa lauttaliikenteen sujuvuudelle sekä liikenneturvallisuudelle. Samassa yhteydessä poistetaan myös vanha koivurivistö maantien ja levähdysalueen väliltä. Lähes kaikissa koivuissa on lahovaurioita ja ne saattavat aiheuttaa vaaraa ihmisille ja omaisuudelle, sillä ne sijaitsevat vilkkaalla ja tuulisella paikalla.

Järvipenkereen pohjoispuolelle tiekaiteen ja rantaviivan väliin jätetään mahdollisuuksien mukaan pientä puustoa, lähinnä havupuita. Maantien ja levähdysalueen väliin ELY-keskus istuttaa ympäristöön sopivia kasveja tai puita. Istutukset tehdään mahdollisuuksien mukaan vielä tänä syksynä tai ensi keväänä.

Myös Soisalon puoleisella lauttarannalla harvennetaan puustoa rannasta ja metsäsaarekkeesta, tavoitteena näkemän parantaminen lautan ja maantien välillä. Soisalon puoleisella rannalla puuston poisto ei vaikuta oleellisesti lauttarannan maisemaan.

Työt alkavat maanantaina 21.9. ja niiden on arvioitu kestävän perjantaihin 25.9. saakka. Työtä tehdään päivittäin klo 07:00 – 18:00 välisenä aikana. Paikalla on liikenteenohjaus ja liikenne joudutaan tarvittaessa pysäyttämään puunkaadon ajaksi. Työvaiheet pyritään ajoittamaan siten, että niistä olisi mahdollisimman vähän haittaa yleiselle liikenteelle.

Hakkuutöiden aikana lauttaliikennettä hoidetaan lähtökohtaisesti voimassa olevan aikataulun mukaan.
 

Lisätiedot:
Aluevastaava Matti Antikainen, Pohjois-Savon ELY-keskus
[email protected]
+358 295 026 701