Navigointivalikko

Tiedotteet 2020

Tiedotearkistosta löydät tiedotteet, jotka on julkaistu 23.9.2020 mennessä. Tämän päivämäärän jälkeen ilmestyneet tiedotteet sekä yksittäiset alueelliset ELY-keskusten uutishuoneet listattuna löydät ELY-keskusten yhteiseltä uutishuoneelta STT Info -palvelusta.

Alueellista tietoa

Tiedotteet (23.9.2020 saakka)

Tiedotteet 2020 (23.9.2020 saakka)

Koronavirus aiheuttaa muutoksia Pohjois-Savon ELY-keskuksen ja TE-toimiston asiakaspalveluun -Rahoitusapua tulossa yrittäjille (Pohjois-Savo)

Pohjois-Savon ELY-keskuksessa ja TE-toimistossa priorisoimme toimintaamme koronavirustilanteessa. Keskitymme niihin toimintoihimme, joilla on vaikutus yhteiskunnan perustoimintojen turvaamiseen. Näitä ovat esimerkiksi elinkeinoelämän toiminnan turvaaminen, vesihuollon toiminnan tukeminen ja maanteiden kunnossapito.  

Pohjois-Savon ELY-keskuksen ylijohtaja Pasi Patrikainen kertoo, että yrityspalvelut ovat yhteiskunnan kannalta kriittisiä tehtäviä ja niiden toimivuus tulee turvata. - Teemme omalta osaltamme kaikkemme, että yritysten toimintaedellytykset jatkuvat, Patrikainen korostaa.  

Elinkeinoministeri Lintilä on viestinyt, että 20. maaliskuuta käsiteltävässä lisätalousarviossa on mukana rahoituspaketti yrittäjyyden ja elinkeinoelämän tueksi. Rahoitus on toistaiseksi tarpeenmukainen, mittaluokaltaan lähes viisi miljardia euroa.  

Ensivaiheessa rahoitus on tarkoitettu akuutin kriisin lieventämiseen ja yritysten laajamittaisten konkurssien estämiseen. Tarkoitus on ottaa käyttöön ELY-keskusten kautta myönnettävä elinkeinorahoitus (de minimis) pk-yrityksille. - Pohjois-Savon ELY-keskuksessa ei ole vielä tiedossa minkä suuruinen rahoitus saadaan käyttöön maakuntaan. Tämä rahoitus suunnataan erityisesti palvelualojen, mutta myös tarpeen mukaan kaikkien toimialojen vaikutusten hallintaan, Patrikainen kertoo ELY-keskusten mahdollisuuksista auttaa yrityksiä. 

  

Asiakaspalvelun luonteen muuttuminen ei vaikuta ELY-keskuksen tai TE-toimiston palveluihin 

Turvaamme asiakaspalvelun ja asiakkaiden turvallisen asioimisen kaikissa oloissa. Valtioneuvoston ohjeen mukaisesti etätöitä tekevät kaikki ELY-keskuksen ja TE-toimiston työntekijät, joiden tehtävät sen mahdollistavat. Asiantuntijat hoitavat toistaiseksi työtehtäviinsä liittyviä tapaamisia pääosin puhelimitse ja etäyhteyksin. Tapahtumia ja tilaisuuksia on peruttu tai siirretty myöhemmäksi.  

Vältämme matkustamista sekä kasvokkain tapahtuvaa kanssakäymistä ja kokouksia. Tarjoamme kokouksiin videoyhteysmahdollisuuden tai jos se ei ole mahdollista, siirrämme järjestämiämme kokouksia. Kaikki asiakaspalvelun kannalta tärkeät tapaamiset ja tehtävät pyritään hoitamaan. 

Asiantuntijamme ottavat asiakkaisiimme yhteyttä, kun on tarpeen sopia erityisistä menettelytavoista esim. yritys- tai tilakäyntien yhteydessä. Tavoitteena on omalta osaltamme hidastaa koronaviruksen ja influenssan leviämistä sekä turvata henkilöstömme terveys ja palvelujen toimivuus. 

ELY-keskuksen kanssa voi asioida myös sähköisesti. Lisätietoja sähköisestä asioinnista osoitteessa http://www.ely-keskus.fi/web/ely/asioiverkossa. 

Pohjois-Savon ELY-keskuksessa ja TE-toimistossa on henkilöstöä yhteensä 350. Henkilöstöä työskentelee monipaikkaisesti usealla eri paikkakunnalla.

Seuraamalla ELY-keskuksen ja TE-toimiston viestintäkanavia saat tietoa toiminnastamme ja tämän erityistilanteen aiheuttamista muutoksista.  

 

Lisätietoja:
Ylijohtaja Pasi Patrikainen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 699, pasi.patrikainen(at)ely-keskus.fi

Seuraa ajankohtaista tiedotusta:
Verkkosivu: www.ely-keskus.fi/pohjois-Savo
Verkkosivu: www.toimistot.te-palvelut.fi/pohjois-savo

Twitter ELY-keskus: @POSELYkeskus        
Twitter TE-toimisto:  @POSTEpalvelu     
Facebook TE-toimisto

Instagram ELY-keskus: elykeskus_pohjoissavo
Instagram TE-toimisto: tepalvelut_pohjoissavo