Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Yksityisteiden parantamishankkeiden avustuksia kannattaa hakea nyt (Keski-Suomi)

Keski-Suomessa on käytettävissä vielä yli 1,5 miljoonaa euroa yksityisteitä koskeviin perusparannusavustuksiin. Jos tiekunta aktivoituu pian ja toimittaa perusteellisesti täytetyn hakemuksen, voidaan avustuspäätös myöntää ja parannushanke aloittaa jo kuluvan vuoden puolella.

Avustuksia ei myönnetä normaaliin tien kunnossapitoon vaan kyseessä tulee olla selkeä tienparannushanke, kuten esimerkiksi sillan korjaus tai tien kuivatuksen sekä kantavuuden parantaminen.

ELY-keskus voi myöntää harkinnanvaraisesti valtionavustusta yksityisteiden parantamishankkeisiin enintään 50 % hyväksytyistä arvonlisäverollisista kustannuksista. Merkittävimmissä kohteissa, kuten siltojen parantamishankkeissa, avustusosuus voi olla enintään 75 %.

Hakemisohjeet ja lisätietoa yksityistieavustuksista löytyy ELY-keskuksen aiemmin tänä vuonna julkaisemasta tiedotteesta:

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/-/yksityisteiden-parantamishankkeiden-valtionavustuksiin-muutoksia

Keski-Suomen ELY-keskus korostaa, että mikäli hakemus on huolellisesti täytetty ja myöntämisehdot selkeästi täyttyvät, avustuspäätöksen käsittelyyn ei tule viiveitä hakemuksen täydennystarpeiden vuoksi. Tänä vuonna Keski-Suomeen on tehty 12 avustuspäätöstä, joihin avustuksia on myönnetty lähes 700 000 euroa.

– Jos parantamistarvetta on, nyt todella kannattaa hakea! Tällä hetkellä Keski-Suomessa on hyvin avustusmäärärahaa, yksityistieasioita koordinoiva Kai Paavola kannustaa.

Lisätietoja:

Liikennejärjestelmäasiantuntija Kai Paavola
P. 0295 024 705
kai.paavola(at)ely-keskus.fi

Keski-Suomen ELY-keskus


Alueellista tietoa