Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Viidesluokkalaiset visioivat tulevaisuuden liikennettä - piirustuskilpailun voitto Ruokolahdelle (Kaakkois-Suomi)

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä järjesti maalis-huhtikuussa Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson viidesluokkalaisille suunnatun piirustuskilpailun.  Neljättä kertaa järjestetyn kilpailun aiheena oli tänä vuonna "tulevaisuuden turvallinen liikenne". Kärkisijat menivät Ruokolahdelle ja Kouvolaan.

Kilpailukutsussa opettajia ohjeistettiin keskustelemaan oppilaiden kanssa siitä, minkälaista liikkuminen ja liikenne tulevaisuudessa ovat, kun teknologiasta, virtuaalitodellisuudesta, lisätystä todellisuudesta, tekoälystä, roboteista ym. tulee arkipäivää lähes kaikilla elämän osa-alueilla – myös liikenteessä. Aikaperspektiviivin hahmottamiseksi piirustuksen tavoitevuodeksi ehdotettiin esim. vuonna 2050, jolloin nyt viidesluokkalaiset lapset ovat "nelikymppisiä".

Kilpailuun saatiin yhteensä 123 piirustusta 10 eri kunnasta ja 17 eri koulusta. Kilpailuraatina toimi Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä, joka valitsi voittajakolmikoksi perusteluineen seuraavat työt:

1. Hilpi Pitkänen, Ruokolahden koulu, Ruokolahti

Hilpi Pitkäsen piirustus, 1. palkinto

"Kuva on kaunis. Siinä on käytetty värejä hienosti ja huomioitu myös perspektiivi. Lisäksi piirtäjä on esittänyt rohkean näkemyksen tulevaisuudesta."


2. Kaisu Keltanen, Ruokolahden koulu, Ruokolahti

Kaisu Keltasen piirustus, 2. palkinto

"Piirustus on hienosti toteutettu. Siinä on luova näkemys tulevaisuuteen."


3. Elina Talvinen, Keskustan koulu, Kouvola


Elina Talvisen piirustus, 3. palkinto

"Työssä on mukavasti huomioitu sekä tulevaisuus että realismi."

 

Kärkikolmikon lisäksi erittäin tasaisessa kilpailussa päädyttiin antamaan kunniamaininnat seuraaville oppilaille ja heidän tekemilleen laadukkaille piirroksille:

  • Nella Salojärvi, Lönnrotin koulu, Lappeenranta
  • Ella Karine, Ruokolahden koulu, Ruokolahti
  • Henna Salonen, Kirkonkylän koulu, Taipalsaari
  • Reeta Purho, Vuolenkosken koulu, Iitti
  • Nanna Siitonen, Ruokolahden koulu, Ruokolahti
  • Pihla Saari, Kirkonkylän koulu, Taipalsaari

Kilpailussa voittaneille ja kunniamaininnan saaneille toimitetaan kunniakirjat ja palkinnot kouluihin. Voittajalle luovutetaan pääpalkinto (jopo ja pyöräilykypärä) Ruokolahden koululla perjantaina 31.5. klo 10.00.

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita kouluja ja opettajia, jotka käsittelivät aihetta oppitunnilla ja mahdollistivat oppilaiden osallistumisen.  Palkitut työt ovat nähtävissä Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustoimijan Facebook-sivuilla:

https://fi-fi.facebook.com/kasliitutoimija

Lisätietoja:

Kaakkois-Suomen ELY-keskus, liikenneturvallisuusvastaava Sonja Lehtonen, p. 0295 029 385
Liikenneturva, yhteyspäällikkö Tarja Korhonen, p. 040 534 1183.


Alueellista tietoa