Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Valtatie 12:lle uusia riista-aitoja ja yksityistiejärjestelyitä (Pirkanmaa)

Valtatie 12:lle Sastamalan ja Nokian välille rakennetaan nykyisten Hyrkin, Kärppälän ja Sarkolan ohituskaistojen kohdille uusia riista-aitoja. Samassa yhteydessä valtatiellä tehdään yksityistiejärjestelyjä.

Valtatie 12 parannetaan Nokian ja Sastamalan välillä rakentamalla ohituskaistojen kohdille uudet riista-aidat ja tekemällä yksityistiejärjestelyjä. Liedeksimintien, Suikintien ja Pikku-Kojolantien yksityistieliittymien kohdille rakennetaan väistötilat. Vähentämällä yksityisteiden liittymiä ELY-keskus parantaa valtatien toimivuutta ja turvallisuutta.

Yhteensä 21 kilometriä uutta riista-aitaa

Peuraeläinonnettomuuksia sattuu maakunnassa varsinkin eteläisen Pirkanmaan laajoilla viljelyalueilla, jonne valtatie 12:n varteen nyt rakennetaan riista-aitaa Hyrkin, Kärppälän ja Sarkolan kohdille yhteensä 21 kilomeriä. Sarkolaan uutta riista-aitaa valmistuu 9 kilomeriä, Hyrkkiin 5 kilometriä ja Kärppälään 7 kilomeriä. Yksityisteitä kaikkiaan kolmeen eri kohtaan rakennetaan yhteensä noin 11 kilometriä.

Riista-aitojen rakentaminen aloitetaan lähiaikoina ja yksityistiejärjestelyt käynnistyvät vähän myöhemmin. Uudet riita-aidat yksityistiejärjestelyineen valmistuvat tämän vuoden lopussa.

Liikenteelle vain vähäistä haittaa

Nopeutta saatetaan joutua jonkin verran laskemaan kulloisessakin rakennuskohteessa, mutta isompaa haittaa ei liikenteelle pääasiassa ajoradan sivussa tehtävistä rakennustöistä aiheudu.

Nyt rakennettavat uudet riista-aidat parantavat valtatie 12 liikenneturvallisuutta ja liittymien toimivuutta vähentämällä merkittävästi eläinonnettomuuksia.

Valmista syksyllä 2019

Valtatie 12 uudet riista-aidat valmistuvat joulukuussa. Noin 1,9 miljoonaa euroa maksavien töiden pääurakoitsijana toimii Destia Oy.

Liite: Kartta

Lisätietoja:

  • Heikki Koski, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 03 6251
  • Mikko Ojansuu, Destia Oy, p. 050 4668834  

Alueellista tietoa