Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Sääksjärven liityntäpysäköintialue tulee todelliseen tarpeeseen (Pirkanmaa)

Uusi liityntäpysäköintialue otetaan käyttöön tiistaina 12. marraskuuta

Keväällä aloitetut Sääksjärven eritasoliittymän parantamistyöt valtatie 3:lla on saatu lähes valmiiksi. Moottoritien ramppien yläpäihin on rakennettu kaksi kiertoliittymää ja moottoritien ylittävä Vikkiniityn risteyssilta peruskorjattiin. Liittymän välittömään läheisyyteen Ruskontien varteen rakennettiin uusi Sääksjärven liityntäpysäköintialue, joka avataan autoilijoille ensi tiistaina 12.11. Liityntäpysäköintialue parantaa joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä mahdollistamalla joustavat matkaketjut. Järjestelyt parantavat myös saattoliikenteen toimivuutta.

Sääksjärvi on vilkas linja-autoliikenteen solmupiste

Sääksjärven liittymä on vilkas linja-autojen solmupiste, joten Sääksjärven uusi liityntäpysäköintialue tulee todelliseen tarpeeseen. Sääksjärven liittymän läheisyydessä olevat pysäkit palvelevat sekä pitkämatkaista että paikallista linja-autoliikennettä. Moottoritien ramppipysäkeillä pysähtyvät Helsingin ja Turun suunnan reittiliikennevuorot, joita liikennöivät Onnibus.com Oy, Väinö Paunu Oy ja Länsilinjat Oy. Myös linjan 51 Valkeakosken ja Tampereen väliä kulkevat Valkeakosken Liikenne Oy:n vuorot pysähtyvät Sääksjärvellä, samoin NYSSE-linjan 55 vuorot Vesilahden suuntaan. Tampereentiellä kulkevat NYSSE-linjat 26 ja 50, Ruskontiellä taas Sääksjärven ja Hervannan välillä NYSSE-linja 58. Sääksjärvi toimii myös monen tilausajobussin pysähtymispaikkana.

Liityntäpysäköintialueella saa pysäköidä vuorokauden ympäri, eli 24 tuntia, ja pysäköintialue on tarkoitettu erityisesti linja-autoliikenteeseen liittymistä varten. Liityntäpysäköinnin alueella on myös katettu, runkolukittava pyöräteline. Sähköautojen latausmahdollisuutta ei liityntäpysäköintipaikalla vielä ole, mutta sen toteutusmahdollisuuksia on alustavasti selvitetty. Uusi liityntäpysäköintialue tarjoaa pysäköintipaikan yli 60 autolle.

Pirkanmaalla on viime vuosina toteutettu liityntäpysäköintialueita sekä teiden solmupysäkkien, että rautatieasemien yhteyteen. Ne ovat päivittäin aktiivisessa käytössä ja niiden käyttöaste on korkea. Tulevaisuudessa matkaketjujen halutaan yleistyvän, jolloin liityntäpysäköintipaikat ovat entistäkin tärkeämpi osa liikennejärjestelmää.

Sääksjärven liityntäpysäköintialueen toteuttaminen on osa Tampereen kaupunkiseudun maankäytön, liikenteen ja asumisen (MAL) -sopimusta. Liityntäpysäköintipaikan kustannuksiin on osallistunut myös Lempäälän kunta.

Liite: Kartta

Lisätietoja:

  • Yksikön päällikkö Harri Vitikka, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 03 6316 

Alueellista tietoa