Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Maantie 749 Lammassaaren ja Varassaaren siltojen kohdalla Luodossa avataan liikenteelle helatorstaina (Pohjanmaa, Keski-Pohjanmaa)

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja Kreate Oy ovat saaneet urakan valmiiksi maantiellä 749 Lammassaaren ja Varassaaren siltojen kohdalla. Tie avataan liikenteelle ja työnaikaiset liikennejärjestelyt puretaan helatorstaita 30.5.2019 vasten yöllä.

Siltojen uusimisella on parannettu kevyenliikenteen turvallisuutta ja saatu pitkäaikainen ratkaisu molempien siltojen elinkaareen. Vanha teräksinen Lammassaaren ristikkosilta oli tullut elinkaarensa päähän ja se oli kevyelle liikenteelle ahdas ja turvaton. Myös Varassaaren silta oli kantavuudeltaan heikko ja siinäkin oli kevyelle liikenteelle kapea ja turvaton väylä.

Urakka alkoi maaliskuussa 2018 ja kelien muuttuessa talviseksi joulukuussa laitettiin työmaa talviseisokille, mihin oli urakassa jo varauduttukin mm. vaihtamalla päällysrakenne suojabetoni-ratkaisuun. Kohde otettiin liikenteelle sorapintaisena.

Talvitauko päättyi pääsiäisen jälkeen tänä vuonna, jolloin liikenne jälleen katkaistiin lopputöiden ajaksi. Lopputöihin kuuluivat mm. reunakiveys ja päällyste.

Siltojen ja tien rakentamisen urakkahinta oli 2,3 miljoonaa euroa. Kohde oli osa Väyläviraston ns. kalliiden siltojen rahoitusta, jossa kustannukset jaetaan tasan Väyläviraston ja ELY-keskuksen kanssa.

 

Lisätietoja antaa

  • Jukka Ylimäki
    Siltainsinööri
    Puh. 029 502 7763

 


Alueellista tietoa