Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Korvenkylän ja Kiimingin välisen pyörätien valaistus uudistuu Oulussa (Pohjois-Pohjanmaa)

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus uusii valtatien 20 (Kuusamontien varressa oleva jalankulku- ja pyörätie) valaistuksen Oulussa Korvenkylän ja Kiimingin Isoahon välillä.

Uusittava tievalaistus on 30-40 vuotta vanhaa ja tullut elinkaarensa päähän. Valaistus uusitaan kokonaisuudessaan yhteensä 4,3 kilometrin matkalla ja samalla vaihdetaan nykyaikaiset, energiaa säästävät led-valaisimet.

Kyseinen valaistuskohde on osa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen tievalaistushanketta, jonka urakoitsijaksi on kilpailutuksen myötä valittu Kempeleen Sähkö Oy. Korvenkylän ja Kiimingin välisen pyörätien valaistuksen osalta urakkahinta on 133 000 euroa (alv 0 %).

Työt maastossa käynnistyvät heinäkuun lopulla 2019 ja valmistuvat lokakuun 2019 loppuun mennessä. Työstä aiheutuu jonkin verran haittaa pyörätien käyttäjille ja lähialueella asuville, erityisesti Jäälinjärven ja Isoahon välillä, jossa pääosa työstä tehdään.

Lisätietoja:
 
Jani Huttula, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 040 5850 832, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi    
Juho Hosio, Kempeleen Sähkö Oy, puh. 040 664 7144, etunimi.sukunimi@kempeleensahko.fi

 

Kuva 1. Valaistuksen saneerauskohde valtatien 20 jalankulku- ja pyörätie välillä Korvenkylä – Kiiminki, Oulu. Kartta © Oulun kaupunki.


Alueellista tietoa