Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Joukkoliikenteestä tiedottamiseen toivotaan parannusta Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa (Kaakkois-Suomi)

Kaakkois- Suomen ELY-keskus selvitti syyskuussa 2019 alueen asukkaiden näkemyksiä joukkoliikenteen kehittämisestä. Nettikyselynä toteutettuun kyselytutkimukseen saatiin lähes 200 vastausta.

Vastaava kyselytutkimus toteutettiin myös vuonna 2015. Nyt vastaajat olivat aiempaa tyytyväisempiä lipun hintoihin ja aiempaa tyytymättömämpiä linja-autoliikenteen aikatauluihin, reitteihin ja tiedottamiseen. Kaluston laatuun ja asiakaspalveluun oltiin nyt yhtä tyytyväisiä kuin edellisessäkin kyselyssä.

Vastaajat toivoivat erityisesti joukkoliikenteen tiedottamisen parantamista kuten aikataulutietojen kokoamista yhteen sekä runsaasti lisää joukkoliikennevuoroja.

Kyselyssä saatuja vastauksia tullaan hyödyntämään meneillään olevassa Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen toimialueen joukkoliikenteen palvelutasomäärityksessä. Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakuntien alueella joukkoliikenteen toimivaltaisia viranomaisia ELY-keskuksen lisäksi ovat Imatran, Kotkan, Kouvolan ja Lappeenrannan kaupungit. Alueen kunnat ja kaupungit osallistuvat ELY-keskuksen kuntien välisen joukkoliikenteen palvelutasojen määrittelytyöhön ja niillä on myös mahdollisuus antaa loppuvuodesta lausuntonsa ELY-keskuksen palvelutasoluonnoksesta.

Vastaajien kesken arvottiin 30 vrk:n kausilippu joukkoliikenteeseen. Voittajalle on tiedotettu henkilökohtaisesti.

Lisätietoja palvelutason määrittelytyöstä antaa joukkoliikennevastaava Ulla Marjamaa, Kaakkois-Suomen ELY-keskus. [email protected]

Lisätietoja kyselytutkimuksesta antaa työn konsulttina toimiva Henriika Weiste, WayStep Consulting Oy [email protected].


 


Alueellista tietoa