Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

I Love Työvoimapalvelut - haastekilpailu käynnistyy: Voittajille luvassa jopa 2 miljoonaa euroa palkintorahaa (Pohjois-Savo)

Pohjois-Savon ELY-keskus etsii avoimella haastekilpailulla ratkaisuja yritysten rekrytointiongelmiin. Kilpailun tavoitteena ja haasteena on löytää uusia innovatiivisia ja vaikuttavia palveluja, joilla ratkaistaan työvoiman saatavuushaasteita ja yritysten rekrytointiongelmia koko Pohjois-Savon alueella.

Uusia työvoimapalveluja varten on kilpailussa jaossa palkintorahaa yhteensä kaksi miljoonaa euroa, joka jaetaan voittajien kesken. Palkintorahan käyttö jakautuu kahdelle vuodelle ja se jaetaan voittajille hankintasopimuksen muodossa.

Pohjois-Savon ELY-keskuksen yksikön päällikön Jan Blombergin korostaa, että työvoimapalveluilla ratkotaan isoja yhteiskunnallisia ja haasteita - Tällä hetkellä yksi tällainen on yritysten kokemat rekrytointiongelmat. Viimeisimmän vuoden aikana yli 40 % pohjoissavolaista yrityksistä on kokenut rekrytointiongelmia. Kuitenkin työvoimapalveluihin suhtaudutaan harvoin positiivisesti. Tällä kilpailulla haluamme nostaa työvoimapalvelujen positiivista vaikutusta ihmisten elämään ja yritysten toimintaedellytyksiin. 

Kilpailusta vastaava Lisbeth Mattsson kertoo, että kyseessä on aivan uudenlainen ja ennakkoluuloton tapa kehittää työvoimapalveluita ja vastata maakunnan osaajapulaan. -Tietääksemme missään muulla Suomessa ei ole rekrytointiongelmiin lähdetty etsimään ratkaisua julkisen kilpailun muodossa. Hakemusten perusteella varsinaiseen kilpailuun valitaan vähintään kymmenen kilpailijaa. Kilpailuun voivat hakeutua yritykset, yhdistykset, säätiöt tai kunta, mutta myös yksittäiset henkilöt. Kilpailuun voi osallistua myös tiimeinä, Mattsson kertoo kilpailun etenemisestä.

 

Kilpailun ensimmäinen vaihe käynnistyy nyt

Kilpailu käydään kahdessa vaiheessa: Ensimmäisessä vaiheessa Pohjois-Savon ELY-keskus valitsee kilpailijat ja toisessa vaiheessa kilpailun tuomaristo valitsee voittajat lopullisten kilpailutöiden perusteella. Voittajia voi olla yksi tai enemmän.

Kilpailulla etsitään ratkaisuja yritysten rekrytointiongelmiin Pohjois-Savossa. Kilpailu alkaa nyt avoimella haulla, jolloin hakeudutaan mukaan kilpailuun ratkaisuidealla. Jatkoon päässeitä ideoita kehitellään kilpailun aikana, mutta jo hakemusvaiheessa on oltava selkeä näkemys ratkaisusta, jolla haetaan kilpailuun mukaan.

 

Palkintorahaa jaossa 2 miljoonaa euroa

Kilpailu alkaa avoimella haulla, jonka aikana voi esittää ratkaisuideoita. Näistä ideoista valitaan parhaimmat jatkoon. Näitä jatkoon päässeitä ideoita kehitellään kilpailun aikana, mutta jo hakemusvaiheessa on oltava selkeä näkemys ratkaisusta, jolla haetaan kilpailuun mukaan.

Kilpailussa etsitään eri kokoluokan ideoita, joilla yritysten rekrytointiongelmat voidaan ratkaista. Ratkaisukategorioita on kahdenlaisia: alle 200 000 euron ratkaisut ja yli 200 000 euron ratkaisut. Ratkaisut voivat kohdentua joko samaan tai eri ratkaisukategoriaan. Kilpailun ensimmäisessä vaiheessa tulee esittää alustava arvio siitä, kumpaan kategoriaan ratkaisuidea kuuluu. Kategoriat ovat painoarvoltaan samanarvoisia, eivätkä niiden arviointikriteerit eroa toisistaan.

Kilpailun toisessa vaiheessa kilpailun tuomaristo valitsee voittajat lopullisten kilpailutöiden perusteella. Tuomaristoon kuuluvat Pohjois-Savon ELY-keskuksen, Pohjois-Savon TE-toimiston, kuntien, järjestöjen ja yksittäisten yritysten edustajia. Kilpailutyöt arvioidaan nimettöminä.
Voittaja selviää marraskuussa. Voittajia voi olla yksi tai enemmän.  Voittajien kanssa sovitaan ratkaisujen toteuttamisesta ja palkintosumman käytöstä.

 

Kilpailun aikataulu 2019

  • Toukokuu: Kilpailukutsun julkaisu
  • 16.6.2019 klo 13.00: Osallistumishakemusten viimeinen jättöpäivä
  • Osallistu kilpailuun: http://bit.ly/haastekilpailu
  • Elokuun loppuun mennessä: Alustavien ratkaisuideoiden arviointi ja kilpailuun mukaan pääsevien valinta
  • Syys-lokakuu: Sparraustilaisuudet ja kilpailutöiden suunnittelu
  • 31.10.2019 klo 13.00: Kilpailutöiden viimeinen jättöpäivä
  • Marraskuu: Kilpailutuomariston työskentely ja voittajien julkistaminen

Liite: 
I love työvoimapalvelut -haastekilpailun säännöt ja arviointikriteerit (pdf)

 

Lisätietoja:
Pohjois-Savon ELY-keskus
Yrittäjyys ja osaaminen -yksikön päällikkö Jan Blomberg, puh. 0295 026 552,
jan.blomberg(at)ely-keskus.fi

Kilpailuvastaava, maahanmuuttopäällikkö Lisbeth Mattsson, puh. 0295 026 597,
lisbeth.mattsson(at)ely-keskus.fi

 

 


Alueellista tietoa