Navigointivalikko
Tiedotteet 2019

Haistilan liittymän parantamistyöt valtatiellä 2 Ulvilassa käyntiin syyskuun lopussa (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Varsinais-Suomen ELY-keskus parantaa Haistilan liittymää valtatiellä 2 Ulvilassa. Rakennustyöt aloitetaan syyskuun loppupuolella ja työt saadaan pääosin valmiiksi vuoden loppuun mennessä. Uudet liikennejärjestelyt otetaan käyttöön kesäkuussa 2020, kun viimeistelytyöt on tehty ja parannettu tieosuus on päällystetty uudelleen. Rakennustöiden aikana tien nopeusrajoitus on alennettu ja ajokaistaa kavennettu.

Valtatien 2 ja Friitala-Nakkila –välisen maantien 12883 liittymäaluetta parannetaan noin 700 metrin matkalla. Tätä Haistilan liittymää parannetaan rakentamalla kääntyvien suuntien kanavoinnit valtatieltä maantielle 12883 kääntyville. Maantien 12883 liittymähaara lounaaseen päin muutetaan kävely-yhteydeksi ja korvataan nykyisestä liittymästä hieman Ulvilan keskustan suuntaan rakennettavalla uudella Kettulantien katuliittymällä. Valtatien koillislaitaan rakennetaan runsas 250 metriä betonista melukaidetta. Lisäksi tievalaistus uusitaan koko liittymäalueella.

Rakennustyöt aloitetaan syyskuun loppupuolella. Tietyön aikana joudutaan kaventamaan nykyistä ajorataa ja madaltamaan nopeusrajoitus työmaan kohdalla 50km/h:ksi. Tietyö voi myös aiheuttaa satunnaisia mutta lyhytkestoisia liikenteen pysäytyksiä esim. nostotöiden ajaksi.

Kanavointien ja melunsuojauksen vaatimat tien levitystyöt sekä Kettulantien katuliittymä rakennetaan loppuvuoden 2019 aikana. Tieympäristö viimeistellään ja koko parannettava tieosuus päällystetään uudelleen kevätkesällä 2020. Uudet liikennejärjestelyt otetaan kokonaisuudessaan käyttöön kesäkuussa 2020.

Kesällä käydyssä urakkakilpailussa pääurakoitsijaksi valikoitui Ylöjärven Kiviset Oy. Hankkeen rakentamiskustannukset ovat n. 1,1 miljoonaa euroa. Valtio maksaa kustannuksista noin 81% ja Ulvilan kaupunki 19%.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, projektipäällikkö Veli-Pekka Pelttari, p. 02950 22821

 


Alueellista tietoa