Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Työttömien työnhakijoiden määrä laski jokaisessa alueen seutukunnassa ja kaikissa alueen kunnissa (Etelä-Pohjanmaa)

Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa oli syyskuun lopussa 5509 työtöntä työnhakijaa. Vuoden takaisesta vastaavasta vertailuajasta määrä laski 1381 henkilöllä, eli 20,0 prosentilla. Koko maassa työttömien määrä laski samalla ajanjaksolla 15,8 prosentilla.

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli syyskuussa 6,4 prosenttia. Lukema oli edelliskuukauden tapaan Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Alhaisin lukema oli syyskuussakin Pohjanmaan ELY-keskusalueella, ollen nyt 5,8 prosenttia. Koko maassa vastaava osuus oli 8,8 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrät jatkoivat syyskuussa laskuaan kaikilla ELY-alueilla. Etelä-Pohjanmaalla työttömyys jatkoi laskuaan niin alueen seutukunnissa kuin kaikissa kunnissakin. Lappajärvellä, Kuortaneella ja Ilmajoella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta painui alle viiden prosentin.

Työttömien työnhakijoiden määrä jatkoi syyskuussa laskuaan molempien sukupuolten osalta, naisten työttömyys laski nyt viime vuoden vertailuaikaan nähden voimakkaammin. Ikäryhmittäin tarkasteltuna työttömien työnhakijoiden määrä laski suhteellisesti eniten 15-19 -vuotiaiden ikäryhmässä, laskua viime syyskuuhun oli 27,3 %.

Pitkäaikaistyöttömien määrät ovat olleet Etelä-Pohjanmaalla voimakkaassa laskussa jo monen kuukauden ajan ja voimakas lasku jatkui myös syyskuussa. Yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita pitkäaikaistyöttömiä oli syyskuun lopussa 41,5 prosenttia (-629 henkilöä) vähemmän, kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Pitkäaikaistyöttömistä yli kaksi vuotta yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli puolestaan 36,4 prosenttia (-227 henkilöä) vähemmän kuin vuosi sitten syyskuussa.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta.

Lisää tietoa tuoreimmasta Työllisyyskatsauksesta osoitteessa:
http://www.temtyollisyyskatsaus.fi/etelä-pohjanmaa.aspx

Lisätietoja:
Mervi Mäkinen
Kehittämissuunnittelija
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
Puh. 0295 027 605


Alueellista tietoa