Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Suojatiesuojelijat palkittiin hyvää mieltä tuovasta ja näkyvästä viestinnästä (Itä-Suomi)

Pohjois-Savon ELY-keskuksen koordinoima Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmä palkitsi 31.5.2018 yhden liikenneturvallisuutta edistävän teon kunniakirjalla. Suojatiesuojelijat ovat vapaaehtoisvoimin liikenneturvallisuutta edistävä ryhmä, joka omalla positiivisella tavallaan hätkähdyttää liikenteessä liikkujia.

Valtakunnallisesti viimeisen viiden vuoden aikana jalankulkijoille tapahtui vuosittain keskimäärin 242 henkilövahinkoa suojatiellä, joista Itä-Suomessa 22 ja Kuopiossa viisi.

Kuopion turvallisuustyötä pohtivassa työryhmässä havahduttiin liikenneturvattomuuteen, sillä koettiin, että autoilijat eivät kunnioita suojateiden turvallisuutta. Syntyi ajatus Suojatiesuojelijoista, enkelihahmoisista vapaaehtoisista, jotka esiintyvät erilaisissa tempauksissa ja auttavat jalankulkijoita ylittämään suojateitä turvallisesti.

Suojatiesuojelijoiden hahmot hätkähdyttävät ja ne huomataan liikenteessä. Enkelin siivet lainattiin alussa Kuopion teatterilta. Enkelit ovat olleet yhdessä muun muassa poliisin, Liikenneturvan ja seurakuntienkin kanssa lukuisissa eri tempauksissa. He ovat liikkuneet turvattomiksi koetuilla suojateillä esimerkiksi koulujen lähettyvillä ja muissa turvattomiksi koetuissa risteyksissä.

Palkinnon vastaanottivat Kirsti Soininen ja Säde Rytkönen. Soininen oli ideoimassa toimintaa, ja Rytkönen on puolestaan koordinoinut vapaaehtoisten suojelijoiden toimintaa ja partioinut itsekin kaduilla suojatiesuojelijana. Molemmat ovat omalla innostuneisuudellaan ja aktiivisella toiminnallaan edistäneet liikenneturvallisuutta ja erityisesti turvallista suojatiekulttuuria.

Suojatiesuojelijat ovat todellisia liikenneturvallisuuden sanansaattajia. Heidät palkitaan Itä-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmän myöntämällä kunniakirjalla teosta liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Lisätietoja:
Pohjois-Savon ELY-keskus
Yksikön päällikkö Airi Muhonen, p. 0295 026 747

Pohjois-Savon ELY-keskus koordinoi liikenneturvallisuustyötä Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakuntien alueella. Tätä työtä tukemaan perustettiin vuonna 2010 poikkihallinnollinen Itä-Suomen liikenneturvallisuusryhmä, jonka jäseninä ovat keskeiset alueelliset liikenneturvallisuustoimijat.


Alueellista tietoa