Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Kuivuus saa soratiet pölyämään (Pirkanmaa)

Lähes neljä viikkoa jatkunut yhtäjaksoinen ja poikkeuksellisen kuuma ja kuiva sää on saanut Pirkanmaan soratiet pölyämään ajankohtaan nähden ennen näkemättömällä tavalla. Tienpitäjä on saanut pölyävistä teistä asiakaspalautetta ja keskittyykin pölynsidonnassaan nyt tilanteen helpottamiseen asutuksen läheisyydessä olevilla sorateillä.

–  Suhtaudumme Pirkanmaalla pölynsidontaan vakavasti. Olemme ohjeistaneet urakoitsijoita painottamaan pölynsidonnassa etenkin asutuskeskittymiä halkovien sorateiden tilannetta, kertoo ELY-keskuksen aluevastaava Pertti Valo.

Soratiellä pölyä sidotaan levittämällä sille vesiliukoista kalsiumkloridia, eli suolaa ja vettä. Menetelmä sitoo pölyä, mutta valitettavasti sen teho ei ole kovin pitkäaikainen. Kaikkia käytettävissä olevia pölynsidontakeinoja käytetään, mutta todellista helpotusta tilanteeseen saadaan vasta kunnon sateesta.

Kuivuus siirtää kevätmuokkausta 

Poikkeuksellinen kuivuus ja kuumuus siirtävät myös normaalia teiden kevätmuokkausta.

– Muokkausta ei nyt kannata tehdä ennen kuin ilma taas on luonnostaan kosteampaa tai ainakin huomattavasti kylmempää. Kunhan sää taas muuttuu kosteammaksi, palaamme normaaliin päiväjärjestykseen ja jatkamme sorateiden kevätmuokkauksia, Pertti Valo selventää.

Lisätietoja:

  • Aluevastaava Pertti Valo, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 288
  • Tienpidon asiantuntija Tomi Alho, Pirkanmaan ELY-keskus, p. 0295 036 218

Alueellista tietoa