Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Itä-Suomen teiden päällystystyöt käynnistyvät maanantaina 14.5. (Itä-Suomi)

Itä-Suomen maanteiden päällystystyöt käynnistyvät maanantaina 14.5.2018. Ensimmäinen päällystyskohde on valtatie 5 Vuorelan ja Siilinjärven väli, Pohjois-Savossa. Kohteen työt toteutetaan klo 19.00-6.00 välisenä aikana.

Pohjois-Savon ELY-keskus käyttää tänä vuonna päällystetyn tieverkon päällysteiden ja tiemerkintöjen ylläpitoon Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa yhteensä noin 17 miljoona euroa. Käytettävissä oleva rahoitus on noin 6 miljoona euroa vähemmän kuin edellisenä vuonna.

Maanteitä päällystetään Itä-Suomen alueella yhteensä noin 340 kilometrin matkalla. Koko alueen päällystetyn tieverkon pituus on noin 8 500 kilometriä

Päällystetyn tieverkon ylläpitotyöt muodostuvat teiden uudelleen päällystämisestä, päällysteiden paikkauksista sekä tiemerkintöjen kunnostamisesta. Päällystystöiden yhteydessä tehdään muutamilla kohteilla myös pieniä tierakenteen parantamistoimenpiteitä. Lisäksi sorateiksi kunnostetaan noin 17 kilometriä huonokuntoisia ja vähäliikenteisiä maanteitä.

Itä-Suomen alueella päällystysurakoitsijana toimii YIT Infra Oy.

Merkittävimpiä kohteita tulevana kesänä

Pohjois-Savo:

  • valtatie 5 Vuorela-Siilinjärvi, 12,8 km (molempien ajoratojen varsinaiset ajokaistat)
  • kantatie 88 Vieremä-Partala, 18,2 km
  • maantie 551 Haminalahti-Karttula, 33,3 km

Pohjois-Karjala:

  • valtatie 9 Ulla-Ahonkylä, 11,5 km
  • maantie 486 Kytänniemi-Tohmajärvi, 15,1 km
  • maantie 518 Ahveninen-Kyyrönvaara, 14,0 km

Etelä-Savo:

  • kantatie 62 Anttola-Piskola, 11,4 km
  • maantie 616 Kortesalmi-Kangasniemi, 14,0 km
  • maantie 15105 Vanha Otavantie, 12,6 km

Muista turvallinen liikkuminen päällystystyömaan kohdalla

Päällystystyömaalla on käytössä ainoastaan ajoradan toinen kaista, minkä takia työmaan kohdalla tulee varautua pysähtymään ja odottamaan.

Vilkkaimmilla päivätyönä tehtävillä päällystyskohteilla on turvallisuuden lisäämiseksi käytössä saattoauto, joka johtaa liikennettä työmaan ohitse molempiin suuntiin. Osa töistä on ajoitettu tehtäväksi yötyönä liikenteen sujuvuuden sekä tienkäyttäjien ja tietyöntekijöiden turvallisuuden varmistamiseksi.

Liikenneturvallisuuden ja päällystystyömaalla työskentelevien työntekijöiden turvallisuuden takaamiseksi päällystystyömaan kohdalla tulee noudattaa erityistä varovaisuutta sekä työnaikaisia liikenteen ohjausjärjestelyjä.

 

Lisätietoja:
Ylläpitovastaava Kimmo Tiikkainen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 0295 026 766,
kimmo.tiikkainen(at)ely-keskus.fi

 

Ajantasaista tietoa päällystystöiden etenemisestä löytyy kesän mittaan Twitteristä @POSELYkeskus ja #itäsuomenpäällystystyöt

 


Alueellista tietoa