Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Ikaalisten reitille perustettava neuvottelukunta tuo uutta puhtia vesienhoitoon (Pirkanmaa)

Vapaehtoiselle vesienhoidon organisaatioille on huutava tarve ympäri Suomea. Ihmiset kaipaavat tietoa, vertaistukea ja neuvontaa sekä vesiensuojelun keskustelufoorumia. Ikaalisten reitin osalta tähän kaikkeen on tarjolla nyt selkeä työkalu; vesienhoidon tehostamiseksi perustettava Ikaalisen reitin neuvottelukunta, josta pidetään infotilaisuus yhdistystoimijoille ja erilaisille organisaatioille Ikaalisissa Omassa Tuvassa (Teinintie 4-6) ke 31.10.2018 klo 17:30 alkaen kahvituksella.

- Tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita, sillä tilaisuudesta saa lisätietoja neuvottelukunnasta ja siitä, miten sen jäseneksi pääsee, kertoo projektiasiantuntija Virve Rinnola Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Pirkanmaan ELY-keskuksen vetämässä Yhteistyöllä vesistöt kuntoon Ikaalisten reitillä -hankkeessa on ollut aktiivista toimintaa läpi vuoden, ja eri tapahtumissa ja toimijoille suunnatussa selvityksessä on käynyt selväksi, että neuvottelukunta on paras organisaatiomalli vesienhoidon yhteistyölle.

Neuvottelukunnan perustamisesta on sovittu yhdessä Pirkanmaan ELY-keskuksen ja alueen kuntien kanssa osana Yhteistyöllä vesistöt kuntoon Ikaalisten reitillä -kärkihanketta.

- Neuvottelukunnan toiminta on kuitenkin tarkoitettu pysyväksi. Sen toiminta-alue on Ikaalisten vesistöreitin alue, joka sijaitsee kymmenen kunnan alueella: Hämeenkyrössä, Ikaalisissa, Jämijärvellä, Kankaanpäässä, Karvialla, Kihniössä, Nokialla, Parkanossa, Virroilla sekä Ylöjärvellä, Rinnola jatkaa.

Vesienhoito yhteistyön takana

Vesienhoidon keskeisenä tavoitteena on estää jokien, järvien ja pohjavesin tilan heikkeneminen sekä pyrkiä kaikkien vesien vähintään hyvään tilaan. Vesien hyvä tila parantaa erityisesti vesien virkistyskäytön mahdollisuuksia tarjoten turvallisen uimaveden ja järviveden käytön, runsaat kalavarat - ja lisäksi se myös nostaa kiinteistöjen arvoa.

- Tavoitteeseen ei ole vielä kaikkialla Ikaalisten reitillä päästy, mutta yhdessä tekeminen ja yhteiset päätökset tuovat tavoitteen lähemmäksi toteutumista, kannustaa Rinnola.

Yhdistykset ja organisaatiot voivat liittyä ilmaiseksi neuvottelukuntaan

Neuvottelukunta kokoaa maksuttomasti ja laajasti yhteen alueen vesienhoidon eri toimijat. Tarkoituksena on verkostomaisesti, monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti edistää vesienhoitoa Ikaalisten vesistöreitin alueella. Jäseninä ovat yhdistykset, kunnat, maakuntien liitot, ELY-keskus, kalastusalueet, osakaskunnat, yritykset sekä yhteisöt (ei yksityishenkilöt). Eri tahoja kutsutaan liittymään neuvottelukuntaan ja tuomaan paikallista näkemystä sekä tuntemusta toimintaan. Eri tahot voivat nimetä varsinaisen jäsenen ja varajäsenen toimittamalla asiasta tiedon 30.11.2018 mennessä sähköpostilla tai kirjeellä osoitteeseen Pirkanmaan ELY-keskus [email protected] tai PL 297, 33101 Tampere. Viestissä pyydetään mainitsemaan tunniste: PIRELY/3003/2017.

Lisätietoja:

projektiasiantuntija Virve Rinnola, Pirkanmaan ELY-keskus, puh. 0295 036 345, [email protected]

www.ikaalistenreitti.com

www.facebook.com/ikaalistenreitti


Alueellista tietoa