Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Ideoita hyvään kestävään joulun aikaan (Kaakkois-Suomi)

Kerkko-verkosto haluaa jakaa ideoita siitä miten pienillä teoillakin voisimme tehdä joulustamme kestävämmän. Tule juttelemaan ja jakamaan omia ideoitasi Veturiin tiistaina 4.12 klo 12.00-16.00.

Aineettomat lahjat

Mitä antaisit lahjaksi hänelle, jolla on jo kaikkea? Mikä olisi kestävä vaihtoehto jouluun, kun kaikenlainen turhan tavaran kerääminen alkaa olla jo sekä ympäristön että ihmisten oman viihtyvyyden kannalta huono idea?

Kerkkolaiset jakavat uusia ideoita ja 'lahja'kortteja joilla voit antaa ystävällesi aineettoman joululahjan.

Mitäpä jos istuttaisitkin puun lapsenlapsillesi joko omaan metsään tai vaikka Afrikkaan.  Mitä jos lupautuisitkin leipomaan kakun ystäväsi ensi kesän juhliin. Koiran ulkoiluttaminen, auton pesu, lasten kanssa retkeily, yhteinen pyöräretki… mitä kaikkea 'aineetonta' voisikaan antaa lahjaksi.  Tule ideoimaan Kerkko-verkoston kanssa Veturiin uusia aineettomia lahjavaihtoehtoja.

Kouvolan seurakunta esittelee kirkon lahjavinkkejä. Voisit ostaa vaikka vuohen kehitysmaan perheelle tai istuttaa heille puun. Seurakunnan edustajilta voit kysellä vinkkejä myös kestävämmistä vaihtoehdoista hautausmaiden kynttilöiksi.

KSAOn opiskelijat ovat tehneet esimerkkejä joululahjapaketeista, joissa on käytetty erilaisia kierrätysmateriaaleja kuten sanomalehtiä. Esillä on myös luonnonmateriaaleista tehtyjä koristeita. Muistutamme myös jokamiehen oikeuksista ja siitä mitä luonnosta saa ja ei saa ottaa ilman maanomistajan lupaa joulukoristeiden tekoon. Emme unohda myöskään lemmikkejä, tarjolla on ohjelappusia lintujen jouluherkkujen valmistamiseen.

Kymenlaakson Jäte Oy:ltä voi kysellä, jos roskaa joulusta kuitenkin hiukan syntyy, miten materiaali kierrätetään ja mihin ne voi viedä.

Jos et ehdi enää itse nikkaroimaan, Parik-säätiöltä kierrätysmyymälä Ekomaasta voit käydä ostamassa pajoilla valmistettuja kierrätystuotteita sekä kaikkea muuta kierrätettyä tavaraa. Joulusiivousta tehdessäsi liiat tavarat voit tuoda Ekomaahan.

Liikenneturvan kanssa voi pohdiskella miten joulun matkoista saisi mahdollisimman turvallisia.

Kymenlaakson kesäyliopistolta voit hakea opiskeluvinkkejä oman osaamisesi kehittämiseen sekä tutustua Repin-instituutin mahdollisuuksiin kehittyä taitavana tekijänä. Joulunaika kannattaa hyödyntää vaikka lukemiseen ja oman kestävän tulevaisuuden suunnitteluun.

Kestävämpää joulua!

Lisätietoja

Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Sirpa Skippari
P. 0295 029 287

etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi


Alueellista tietoa