Navigointivalikko
Tiedotteet 2018

Etelä-Savossa järvien vedenpinnat monin paikoin tavanomaista korkeammalla (Etelä-Savo)

Lämmin ja vähäsateinen sää on nopeuttanut järvien vedenpintojen laskua Etelä-Savossa. Suurista järvistä Saimaan vedenpinta oli 30.5. Lappeenrannan Lauritsalan asteikossa NN + 76,41 m. Saimaan vedenpinta on tällä hetkellä +56 cm ajankohdan keskitason yläpuolella. Vedenpinnan ennustetaan nousevan vielä noin 5 cm kesäkuun puoliväliin mennessä ja kääntyvän todennäköisesti laskuun kesäkuun lopulla. Puulan vedenkorkeus on tällä hetkellä tasolla NN + 94,75 m. Vedenpinta on +12 cm ajankohdan keskiarvon yläpuolella ja laskusuunnassa.

Pohjavesivarastot täydentyivät hyvin johtuen viileästä ja suhteellisen runsaslumisesta alkukeväästä. Poikkeuksellisen lämmin ja vähäsateinen toukokuu on kääntänyt pohjavesien pinnankorkeudet vuodenajalle tyypilliseen laskuun. Pohjavesialueilla pohjaveden pinnat olivat toukokuun puolivälissä yleisesti yli ajankohdan keskiarvon.

Hellesään myötä Etelä-Savossa pintavesien lämpötilat ovat olleet toukokuussa selvästi ajankohtaan nähden korkeampia. Haukivuoren Kyyvedellä lämpötila on tällä hetkellä noin 17 astetta ja Saimaan Haukivedellä Oravissa reilut 12 astetta.

Linkki:

Lisätietoja:

Vesienhoidon asiantuntija Juho Kotanen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 192

Vesitalousasiantuntija Varpu Rajala, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 224


Alueellista tietoa