Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Toinen tulvahuippu Lapissa viikonlopun ja ensi viikon aikana (Lappi)

Lapin pohjoisimpien jokien vedenkorkeudet ovat nopeassa nousussa loppujen lumien sulaessa vauhdilla. Teno- ja Ivalojoen ennustetaan nousevan kevään toiseen huippuunsa viikonlopun aikana ja Ounas-, Tornion- ja Muonionjoen ensi viikolla. Tulvahuiput ovat ennusteiden mukaan korkeintaan keskimääräisiä, vain Tenojoella huippu voi olla hieman keskimääräistä suurempi.

Ounasjoella tulvahuippu ajoittuu ennusteen mukaan ensi viikon alkuun ja jää toukokuun lopun suuruiseksi eli selvästi vahinkorajojen alapuolelle. Muonionjoella tulvahuippu on pari päivää myöhemmin ja Tornionjoella ensi viikon loppupuolella. Tornionjoen toinen tulvahuippu on selvästi ensimmäistä pienempi.

Tämä on kevään 2017 viimeinen tulvatiedote. Lapin ELY-keskuksen tiedotteet löytyvät osoitteesta http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-lappi.  

Tulvatilanteen kehittymistä vesistöennustemallien avulla voi seurata Tulvakeskuksen sivuilla osoitteessa http://www.tulvakeskus.fi. Tulvakeskuksen laatima ajankohtainen vesitilanne koko maan osalta löytyy verkosta osoitteesta http://www.ymparisto.fi/vesitilanne.

Lisätietoja:

Johtava vesitalousasiantuntija           Jukka Kuoksa, puh. 0295 037 397

Johtava vesitalousasiantuntija           Timo Alaraudanjoki, puh 0295 037 282

Vesitalousasiantuntija                         Juha Kuivalainen, puh. 0295 037 391

Vesitalousasiantuntija                         Juha-Petri Kämäräinen, puh. 358 295 037 406

Johtava hydrologi                                 Bertel Vehviläinen, puh. 0405615533


Alueellista tietoa