Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Tenojoen kalastusmatkailukausi alkaa huomenna lauantaina 10.6 klo 19.00 (Lappi)

Tenojoen kalastusmatkailijoiden kalastuskausi alkaa 10.6. klo 19.00 ja päättyy 10.8. klo 23.59. Kalastusluvat, jotka on ostettu 9.8. ovat voimassa 10.8 klo 23.59 asti. Lupakaupasta on pystynyt ostamaan kalastuslupia, jotka alkavat 10.8. mutta nämä luvat pyydetään perumaan, sillä matkailukalastus päättyy joka tapauksessa 10.8.klo 23.59.

Tenojoen kalastuslupia on ostettu tähän mennessä Suomen puolelta n. 7 000 vuorokautta. Norjan lupakaupasta on lupia ostettu n. 3 000 vuorokautta.  Suomen puolella lupia on jäljellä vielä joillekin alueille ja lupaviikoille. Norjan kiintiöstä lupia on ostettavissa vielä hyvin.

Kalastajien kannattaa kuitenkin seurata kalastuslupien verkkokauppaa osoitteessa www.tenonkalaluvat.fi, sillä lupia palautuu myyntiin sitä mukaa kun niitä perutaan. Lisäksi joka viikon perjantaina vapautuu ulkopaikkakuntalaisten käyttämättömiä kiintiölupia myyntiin kalastusmatkailijoiden seuraavan viikon kiintiöön. Näitä lupia on vielä runsaasti jäljellä.

Kalastusluvat käydään tulostamassa Tenojokivarren lupapisteistä, joiden yhteystiedot löytyvät Lapin ELY-keskuksen Kalastus Tenojoella -sivulta (linkki tiedotteen lopussa).

Osassa Suomen puolen lupapisteitä on mahdollisuus tulostaa myös Norjan lupakaupasta ostetut luvat. Tästä on myös lisätietoa Lapin ELY-keskuksen sivuilla.

Samalle sivulle on koottu myös paikkakuntalaisten kalastussääntöjä. Sieltä löytyy myös Suomen puolen paikallislupapisteen puhelinnumerot.

Tenojoen paikkakuntalaisen lupia myydään Utsjoella Tenojoen kalantutkimuslaitoksen tiloissa osoitteessa Nuorgamintie 7 joka arkipäivä klo 9.00–16.00. Samasta paikasta voi käydä myös lunastamassa ulkopaikkakuntalaisen kiinteistön omistajan kiintiölupia sekä rekisteröimässä veneen Tenojoelle. Lupia voidaan joissakin tilanteissa tulostaa myös Karigasniemelle.

Tenoinfo-esitteeseen on koottu tietoa kalastusmatkailijan kalastussäännöistä. Esite on saatavilla aluksi suomenkielisenä, kieliversiot (englanti, ruotsi, venäjä) julkaistaan myöhemmin. Esitettä on saatavilla Utsjoella luvanmyyntipisteissä ja sähköisenä versiona esite löytyy Lapin ELY-keskuksen sivuilta.

Lue lisää:
Kalastus Tenojoella

Lisätietoja:
Kalatalousasiantuntija Kare Koivisto, puh. 0295 037 067


Alueellista tietoa