Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Turvallinen koulumatka -piirustuskilpailun voitto Iitin Kausalaan (Kaakkois-Suomi)


Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä järjesti maalis-huhtikuussa Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan alueen viidesluokkalaisille piirustuskilpailun aiheella "turvallinen koulumatka". Kilpailulla työryhmä halusi korostaa liikenneturvallisuusasioiden käsittelyä ja sen tärkeyttä kouluissa.

Kilpailuun saatiin yhteensä 226 piirustusta, 11 eri kunnasta ja 19 koulusta. Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä kävi piirustuksia läpi kokouksessa 16.5. ja valitsi voittajakolmikon. Kilpailu oli erittäin tasainen ja työryhmän perustelut löytyvät kunkin palkitun työn perästä:

1. Milja Kuisma, Kausalan koulu 5B, Iitti/Kausala


Milja Kuisman piirustus, 1. palkinto
 

"Työ on hyvin piirretty ja siinä on monenlaista liikkujaa, kuten liikenneympäristössä yleensäkin. Lisäksi on huomioitu liikenneturvallisuus ja turvalaitteiden käyttö."

 

2. Lotta Tiilikainen, Ruokolahden kirkonkylän koulu, Ruokolahti

Lotta Tiilikaisen piirustus, 2. palkinto

 

"Työ on selkeä ja hauska, se tuo hyvän mielen. Lisäksi ajatus "mitä isot edellä sitä pienet perässä" käy ilmi hyvin."

 

3. Nella Äyräväinen, Metsolan koulu 5A, Kotka

Nella Äyräväisen piirustus, 3. palkinto

 

"Värikäs ja huomiota herättävä työ, joka on mukavasti yhdistetty liikennemerkkimaisemaan."

Kolmen parhaan palkitun lisäksi kahdelle oppilaalle ja heidän tekemilleen töille annettiin kunniamaininnat: Aino Vaija (Kääpälän koulu, Kouvola) sekä Leia Malmberg (Kymintehtaan koulu, Kouvola). Tämän vuotisessa piirustuskilpailussa korostui kokonaisuutena Ruokolahden kirkonkylän koulun oppilaiden työt, jotka olivat erittäin monipuolisia ja omaperäisiä. Työryhmä päättikin yksilöpalkintojen lisäksi antaa kunniamaininnan Ruokolahden kirkonkylän koulun 5. luokalle ja sen kaikille oppilaille pienen muiston kilpailusta.

Kilpailussa voittaneille ja kunniamaininnan saaneille on toimitettu/toimitetaan kunniakirjat sekä palkinnot kouluihin. Voittajalle luovutetaan pääpalkinto (jopo ja pyöräilykypärä) Kausalan koululla Iitissä perjantaina 2.6.2016 kello 9.30.

Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustyöryhmä kiittää kaikkia kilpailuun osallistuneita kouluja ja opettajia, jotka käsittelivät aihetta oppitunnilla ja mahdollistivat oppilaiden osallistumisen. Kilpailu toteutetaan uudella aiheella taas ensi keväänä.

Kaikkien palkittujen työt ovat nähtävissä Kaakkois-Suomen liikenneturvallisuustoimijan facebook-sivuilla: https://fi-fi.facebook.com/kasliitutoimija

Lisätietoja:

- Kaakkois-Suomen ELY-keskus, liikenneturvallisuusvastaava Sonja Lehtonen, p. 0295 029 385
- Liikenneturva, yhteyspäällikkö Tarja Korhonen, p. 040 534 1183.

 


Alueellista tietoa