Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Uusi kääntymiskaista Kanavuoren kiertoliittymään Vaajakoskelle (Keski-Suomi)

Keski-Suomen ELY-keskus rakennuttaa kesällä 2017 valtateiden 4 ja 9 liittymäkohtaan, Kanavuoren kiertoliittymään, uuden kääntymiskaistan. Uusi lisäkaista eli niin sanottu "vapaa oikea" sujuvoittaa erityisesti Kuopion suunnasta Jyväskylään päin tapahtuvaa liikennettä. Rakennustyöt aloitetaan kesäkuun alussa. 

Kanavuoren kiertoliittymän lisäkaista toteutetaan niin, että se erotetaan nykyisestä kiertoliittymästä välikaistalla (linkki karttaan). Lisäkaistan rakentamisen lisäksi parannetaan valtatien 4 liikennejärjestelyjä Laurinniementien kohdan kanavoinnilla. Myös tieosuuden valaistus uusitaan ja kiertoliittymän keskiosaan rakennetaan taideteos, mikä parantaa kiertoliittymän havaittavuutta erityisesti etelän suunnasta lähestyttäessä.

Liikennemäärät Kanavuoren kiertoliittymässä ovat suuret. Valtatiellä 4 keskimääräinen vuorokausiliikenne (KVL) on noin 20 000 ajon./vrk ja valtatiellä 9 noin 11 000 ajon./vrk. Liikenne ruuhkautuu Kanavuoressa erityisesti viikonlopun meno- ja paluuliikenteessä sekä työpäivinä aamun ja iltapäivän ruuhkatuntien aikana.

Kohteen urakoitsijaksi on tarjouskilpailun jälkeen valittu VRJ Etelä-Suomi Oy. Lisäkaistan rakentamiseen liittyvät maanrakennustyöt tehdään aluksi enimmäkseen ajoradan ulkopuolella nykyistä liikennettä suuremmin häiritsemättä, mutta myöhemmin kesällä tietyöt tulevat aiheuttamaan liikennehaittaa autoilijoille.

Hankkeen kotisivut

Lisätiedot:

Keski-Suomen ELY-keskus, yksikön päällikkö Janne Jaatinen, p. 0295 024 683, janne.jaatinen(at)ely-keskus.fi
VRJ Etelä-Suomi Oy, työpäällikkö Jani Suominen, p. 070 726 7785, jani.suominen(at)vrj.fi


Alueellista tietoa