Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Tenon lupakauppaan voi nyt rekisteröityä - lupamyynti alkaa 10.5. klo 14.00 (Lappi)

Käyttäjätunnuksen Tenojoen matkailukalastuslupien verkkokauppaan voi luoda tästä päivästä alkaen. Lupakaupan osoite on www.tenonkalaluvat.fi.

Matkailukalastuslupien myynti alkaa verkkokaupassa keskiviikkona 10. toukokuuta klo 14.

Aikaisemmista tiedoista poiketen on alle 18-vuotiaiden mahdollista saada muita edullisempia kalastuslupia. Alle 18-vuotiaan henkilön lunastamasta venekalastusluvasta peritään 40 euron maksu ja rantakalastusluvasta 25 euron maksu.

Näin lupienverkkokauppa toimii

Käyttäjätunnus luodaan klikkaamalla verkkokaupan etusivun oikeassa ylälaidassa olevaa Kirjaudu sisään -painiketta ja avautuvalta sivulta edelleen rekisteröitymiseen vievää kohta. Rekisteröitymiseen pääsee myös suoraan osoitteella www.tenonkalaluvat.fi/rekisteroidy.

Lupakaupan käyttäjäksi rekisteröidyttäessä annetaan oma sähköpostiosoite, nimi, syntymäaika, sukupuoli, osoite sekä kansalaisuus. Sähköpostiosoite toimii käyttäjätunnuksena, ja lisäksi käyttäjä keksii salasanan. Kun rekisteröityminen on tehty, kalastuslupien verkkokauppaan kirjaudutaan jatkossa käyttäjätunnuksen ja salasanan avulla.

Verkkokaupasta hankittu lupa lunastetaan lupapisteestä

Varsinainen lupa tulostetaan lupapisteissä paikan päällä Tenojoella näyttämällä verkko-ostoksen yhteydessä saatu lupakoodi. Luvan tulostamisesta peritään pieni palkkio. Luvan tulostuksen yhteydessä lupapisteessä varmistetaan myös Tenolla käytettävien kalastusvälineiden puhtaus.

Tenon kalastusluvat on jaettu Suomen ja Norjan kesken, ja lupia voi jatkossa ostaa sekä Suomesta että Norjasta kirjautumalla jommankumman maan sähköiseen lupakauppaan. Lupakauppojen välille järjestetään suora linkki. Luvat tulostetaan sen maan lupapisteissä, jonka verkkokaupasta lupa on ostettu. Norjalaisen lupakaupan sivuilla ilmoitetaan, että Norjan puolen lupakauppa aukeaa 15. toukokuuta.

Matkailukalastuskausi alkaa Tenolla 10. kesäkuuta.

Lue lisää

Lisätietoja
Kalatalousasiantuntija Kare Koivisto, puh. 0295 037 067


Alueellista tietoa