Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Lapväärtin taajaman tulvavaroituspalvelu on avattu (Pohjalaismaakunnat) 

Lapväärtin taajamaa koskeva tulvavaroituspalvelu on avattu. Palvelun tarkoituksena on parantaa maanomistajien ja asukkaiden mahdollisuuksia omatoimiseen varautumiseen tulvatilanteen sattuessa.

Palvelun kautta lähetetään varoitusviesti, mikäli ennusteiden mukaan Lapväärtinjoen vedenpinta nousee niin korkealle, että siitä on odotettavissa haittoja Lapväärtin taajamassa. Varoitusviestit lähetetään matkapuhelimeen tekstiviestinä, mutta viesteihin ei voi vastata. Varoitusviestin vastaanottaminen on tilaajille maksuton.

Palveluun voi liittyä täyttämällä verkkosivulla www.ely-keskus.fi/web/tulvatpohjanmaa olevan ilmoittautumislomakkeen tai soittamalla virka-aikana 0295 027 646. Liittymisen yhteydessä tarvitaan seuraavat tiedot: nimi, matkapuhelinnumero (GSM), sähköpostiosoite (jos on) sekä kielivalinta (suomi/ruotsi).

Lapväärtin taajaman tulvavaroituspalvelu liittyy Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksessa meneillään olevaan Tehostettu tulviin varautuminen ja tulvatiedottaminen -hankkeeseen. Hankkeen tavoitteena on tehostaa Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan asukkaiden omatoimista tulviin varautumista ja tulvatiedottamista.

Viime vuonna hankkeessa valmistui vastaava palvelu Kyrön- ja Lapuanjoen pengerrysalueille. Kyrönjoella ja Lapuanjoella on laajoja pengerrettyjä peltoalueita, joille johdetaan tulvavesiä, kun tulva uhkaa asutusta. Myös tähän palveluun voi edelleen rekisteröityä hankkeen verkkosivuilla www.ely-keskus.fi/web/tulvatpohjanmaa.

Lisätietoja:

  • Projektipäällikkö Satu-Mikaela Burman, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 646

Alueellista tietoa