Navigointivalikko
Tiedotteet 2017

Video maahanmuuttajille suomalaisen yhteiskunnan kehityksestä (Uusimaa)

Lähinnä aikuisille kotoutumislain piiriin kuuluville maahanmuuttajille selvitetään juuri ilmestyneen videon avulla, miten suomalaisesta yhteiskunnasta on tullut sellainen kuin se nyt on. Hyvinvointia rakentamassa: Suomen ja Virtasten vuosisata – videossa kerrotaan Suomen historian keskeisimmistä vaiheista 1900-luvun alusta nykypäivään. Lisäksi siinä kuvataan muun muassa seuraavien asioiden kehittyminen Suomessa: yleinen oppivelvollisuus ja peruskoulu, yleinen äänioikeus, sukupuolten tasa-arvo sekä äitien ja lasten terveydenhoito. Aihepiiriä lähestytään kuvitteellisen Virtasen suvun kautta.

Video on toteutettu selkosuomeksi sekä englanniksi, venäjäksi, thaiksi, arabiaksi, somaliksi, kurdiksi ja farsiksi puhuttuna.

Video valaisee suomalaisen yhteiskunnan kehittymistä ja avaa sen taustoja. Videon on tarkoitus auttaa kotoutujaa hahmottamaan joitakin kriittisiä menestystekijöitä, jotka ovat vaikuttaneet Suomen kehittymiseen perifeerisestä ja köyhästä agraaritaloudesta nykyiseksi moderniksi hyvinvointivaltioksi.

Hyvinvointia rakentamassa: Suomen ja Virtasten vuosisata on Uudenmaan Elinkeino- liikenne – ja ympäristökeskuksen Kotona Suomessa-hankkeen (ESR) tuottama opetusvideo, joka on julkaistu 7.2. Videon on toteuttanut Wacky Tie Films Oy.

Video on osa Suomen 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa

Videon kaikki kieliversiot on koottu sivulle www.suomenvuosisata.fi

 

Lisätietoja:

  • Ilona Korhonen, projektipäällikkö (tuotannon alkuperäisidea), Kotona Suomessa Hyvä alku-hankeosio, ilona.korhonen(at)ely-keskus.fi, 0295 020 972
  • Niina Virtanen, tuottaja, Wacky Tie Films Oy, niina.virtanen(at)wackytie.fi,  040 7766 799
  • Tommi Rajala, käsikirjoittaja ja ohjaaja, Wacky Tie Films Oy, tommirajala(at)gmail.com,  040 5912 478

 


Alueellista tietoa