Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Jätekuljetusten valvonnassa kehitettävää (Varsinais-Suomi, Satakunta)

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen järjestämä jätekuljetusten valvonnan kehittämishanke on tuottanut tulosta. Hankkeen aikana järjestettiin kaksi jätekuljetusten tehovalvontapäivää, joiden aikana jätekuljetuksia valvottiin tien päällä yhteistyössä Lounais-Suomen poliisin kanssa. Tehovalvontapäivien lisäksi hankkeen aikana tiedotettiin eri kanavilla jätekuljetusten valvonnasta ja niihin liittyvistä säädöksistä.

Kuvat: Saila Porthén ja Anu Lillunen.

Tehovalvontapäivien aikana jätekuljetuksia valvottiin Turussa, Porissa, Salossa ja Raumalla. Yhteensä pysäytettiin yli 90 jätettä kuljettanutta ajoneuvoa, joista noin puolella havaittiin puuttuvia tai puutteellisia asiakirjoja. Useat pysäytetyt kuljettajat eivät myöskään olleet tietoisia jätekuljetuksia koskevista säädöksistä. Toisena tehovalvontapäivänä havaittiin kuitenkin suhteellisesti vähemmän puuttuvia tai puutteellisia asiakirjoja. Useampi kuljettaja oli myös tietoinen kuljetuksia koskevista säädöksistä.

Tehovalvontapäivien tulokset viittaavat siihen, että jätekuljetusten valvonnassa on kehitettävää ja selviä tuloksia onkin saatu aikaan jo yhden hankkeen aikana. Hanke on luonut pohjan jatkuvalle ja kestävälle jätekuljetusten valvonnalle, jota toteutetaan jatkossakin.

Jätekuljetusten valvonnan kehittämishankkeen loppuraportti on julkaistu sähköisesti ELY-keskusten Näkymiä-sarjassa. Raportti on saatavilla ELY-keskusten sähköisessä arkistossa Doriassa:
http://www.doria.fi/handle/10024/125827
 

Lisätietoja hankkeesta:

Maria Hughes, Suunnittelija, [email protected]


Alueellista tietoa