Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Painorajoitettuja siltoja uusitaan Lapissa (Lappi)

Lapissa uusitaan kesän ja syksyn aikana painorajoitettuja siltoja Tornion, Sallan, Rovaniemen ja Sodankylän alueella. Siltoja uusitaan niiden huonon kunnon takia ottaen huomioon, että ajoneuvojen ja ajoneuvoyhdistelmien suurimmat sallitut massat ovat nousseet. Siltojen uusiminen helpottaa mm. puutavarakuljetuksia ja sujuvoittaa liikennettä. Painorajoitettujen siltojen uusimiseen on saatu erillisrahoitusta.

Uusittavat sillat

Torniossa Tieksojoen silta maantiellä 19540 on nykyisin puurakenteinen silta. Vanha silta korvataan teräsrakenteisella putkisillalla.

Sallassa Jaurujoen silta maantiellä 19849 on nykyisin puurakenteinen, joka korvataan teräsrakenteisella putkisillalla.                    

Rovaniemellä Köyrykönkään ja Vikajoen sillat Rovaniemellä maantiellä 19770 ovat nykyisin puurakenteisia teräspalkkisiltoja. Sillat korvataan yhdellä elementtirakenteisella teräsbetonisillalla.

Sodankylässä Kulvakkojoen silta maantiellä 19756 on nykyisin teräspalkkisilta, joka korvataan teräsbetonisella laattasillalla.

Urakoitsijana toimii Veljekset Karjalainen Oy ja urakan kokonaishinta on noin 1,3 miljoonaa euroa. Kaikki sillat valmistuvat 30.11.2016 mennessä.

Siltojen uusimiseen liittyvistä liikennejärjestelyistä ja mahdollisista kiertotiereiteistä tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Antero Erkinjuntti, puh. 0295 037 217


Alueellista tietoa