Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

ELY-keskus hankkii Pälkäneen ja Valkeakosken alueelle 19 linja-autovuoroa (Pirkanmaan ELY-keskus)

Pirkanmaan ELY-keskus on kilpailuttanut joukkoliikennettä, joka liikennöi myös Pälkäneen ja Valkeakosken alueella ajalla 6.6.2016–3.6.2017.

Pälkäneen ja Valkeakosken alueella ajettavia vuoroja on hankittu kaikkiaan 19. Vuoroja on hankittu Tampere-Pälkäne-Aitoo-Rautajärvi alueelle. Pälkäne-Valkeakoski välille hankitaan kesäajalle kaksi vuoroparia. Myös Valkeakoski-Hauho suunnalle ja Hämeenlinnan suunnalle hankitaan kouluvuoden aikaista liikennettä.

Näitä vuoroja liikennöivät Luopioisten Linja Oy, Pekolan Liikenne Oy, Helmikkalan Liikenne Oy sekä Valkeakosken Liikenne Oy.  

Luopioisten Linja Oy:llä ja Helmikkalan Liikenne Oy:llä on molemmilla siirtymäajan liikennöintisopimukset, joissa on Pälkäneen ja Tampereen välisiä vuoroja. Luopioisten Linja Oy:llä on kesäaikana yksi uusi vuoropari päivällä Tampere-Pälkäne välillä reittiliikenneluvalla. Tampere-Lahti välin pikavuorot palvelevat myös Pälkäneen aluetta.

Valkeakosken Liikenne Oy:llä on useita vuoroja Valkeakoski-Tampere välillä siirtymäajan liikennöintisopimuksilla. Samoin Väinö Paunu Oy:n useat Tampere-Helsinki pikavuorot kulkevat Valkeakosken kautta. Valkeakoski-Toijala väliltä sen sijaan loppuu lähinnä kesäajalta muutamia vuoroja vähäisten matkustajamäärien vuoksi.

Pälkäne-Valkeakoski välin koulupäiväliikenteen hoitaa elokuusta lähtien Helmikkalan Liikenne Oy reittiliikenneluvalla.

Lisätietoja:

  • Joukkoliikenneasiantuntija Seija Siitonen, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, p. 0295 036 295, [email protected] 

Alueellista tietoa