Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Hoiva-ala ja myyntityö työllistävät Kainuussa parhaiten (Kainuun ELY-keskus)

Työvoiman kysynnän ja tarjonnan uusin ammattibarometri on valmistunut. Työvoiman tarve on suurinta hoitotyöhön ja erilaisiin myyntitehtäviin. Lääkäreille, sairaanhoitajille ja lastentarhanopettajille on runsaasti paikkoja sosiaali- ja terveysalan työhön. Myös toimisto- ja laitossiivoustyöhön tarvitaan työntekijöitä sekä Kajaanin että Kehys-Kainuun työssäkäyntialueilla.

Ylitarjontaa työntekijöistä on eniten toimisto- ja rakennustyössä. Erityisen suurta ylitarjonta on erilaisissa sihteerin tehtävissä.

Työvoiman kysyntätilannetta voi tarkastella yksittäisten ammattien tasolla osoitteessa www.ammattibarometri.fi . Arviot on saatavilla koko maasta työssäkäyntialueittain sekä taulukko- että karttamuodossa. Arvio koskee tilannetta puolen vuoden päähän. Pohjana on ammattien hakija- ja paikkamäärä työ- ja elinkeinotoimistoissa (TE-toimisto).

Ammattien työmarkkinanäkymien arvion tekevät TE -toimiston virkailijat asiantuntemuksensa perusteella noin 200 ammatin työvoiman kysyntänäkymiä ja työvoiman kysynnän ja tarjonnan tasapainon kehitystä puoleksi vuodeksi eteenpäin. TE-toimistot perustavat arvionsa työnantajilta ja työnhakijoilta haastattelujen ja työnantajakäyntien kautta saamiinsa tietoihin sekä mm. barometrien ja seurantajärjestelmien tietoihin.

Ammattibarometriarvioinnilla pyritään parantamaan avointen työpaikkojen ja työnhakijoiden kohtaamista ja edistämään ammatillista ja alueellista liikkuvuutta.

Lisätietoja
Kainuun ELY-keskus, Erikoissuunnittelija Leena Meriläinen , p. 0295 023 570
TE-toimisto, Palvelujohtaja Kirsi Hämäläinen, p. 0295 039 044


Alueellista tietoa