Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Keski-Suomessa poistetaan talvi- ja pimeänajan nopeusrajoitukset (Keski-Suomen ELY-keskus)

Talvi- ja pimeänajan nopeusrajoitukset poistetaan Keski-Suomessa tällä viikolla. Nopeusrajoitukset muuttuvat 31.3.2016 alkaen ja rajoitukset muutetaan viikonloppuun mennessä. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Talviajaksi 80 km/h alennetut nopeusrajoitukset palautetaan 100 km/h. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 km/h lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvästi alempi rajoitus.

Talvirajoitus jää voimaan päällystevaurioiden vuoksi seuraaville teille:

  • Seututie 648 Saarijärvi – Kannonkoski Sammakkokankaan kohdalla noin 1,5, km matkalle
  • Valtatie 23 Keuruu, välillä Haapamäki – Keuruu, noin 4 km matkalle
  • Valtatie 23 Keuruu, välillä Yltiä – Haapamäki, noin 7,5 km matkalle
  • Valtatiellä 24 Kuhmoisissa Harjunsalmelta pohjoiseen Jämsän rajalle jää talvirajoitus muutamaksi viikoksi. Paikalla tehdään päällysteen paikkauksia, joiden valmistumisen jälkeen rajoitus nostetaan normaaliksi.

Kevään edetessä ajokelit saattavat vaihdella paljon. – Autoilijoiden on syytä tarkkailla keliä ja sovittaa nopeus olosuhteiden mukaiseksi, muistuttaa Anne-Maria Pesonen.

Lumisateen ja yöpakkasten jälkeen turvallinen ajonopeus saattaa olla huomattavasti rajoitusta alhaisempi. Kevään myötä kävelijöiden, pyöräilijöiden, mopoilijoiden sekä moottoripyöräilijöiden määrä liikenteessä lisääntyy. Autoilijan tulee jättää heille riittävästi tilaa ja välttää lian ja soran roiskumista. Olosuhteet tien reunassa voivat olla pitkään huonommat kuin itse ajoradalla.

Lisätietoja
Liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen, p. 0295 024 709

 


Alueellista tietoa