Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa maantiellä 2600 Pomarkussa sijaitsevan Harjakosken sillan rakentamistyöt. Työt alkavat urakoitsijan aikatauluista riippuen viikolla 5 tai 6. Rakennustyöt kestävät vuoden 2016 syksyyn saakka. Uusi Harjakosken silta rakennetaan nykyisen sillan ja padon viereen Kynäsjoen yläjuoksun puolelle. Vanha silta on liikenteen käytettävissä siihen saakka kunnes uusi silta saadaan syksyllä liikenteelle. Maantien nopeusrajoitusta joudutaan alentamaan ja kaistojen leveyksiä rajoittamaan työmaan kohdalla. Vanhan sillan vuoksi tielle asetettu painorajoitus poistuu, kun uusi silta saadaan liikenteelle. Pahoittelemme rakennustöiden aiheuttamia haittoja tielläliikkujille.

Sillan korjaustyöt aloitetaan viikolla 5 tai 6 puuston poistolla uuden tielinjan kohdalta. Tämän jälkeen tehdään tienrakennustyöt tulevan uuden sillan molempiin päihin. Varsinaisen sillan rakennustyöt alkavat maaliskuussa työsillan rakentamisella. Vanha Harjakosken silta on liikenteen käytettävissä siihen saakka kunnes uusi silta saadaan syksyllä liikenteelle. Työt valmistuvat kokonaisuudessaan syksyllä 2016. Liikenteen käytössä on pääosin kaksi ajokaistaa. Lyhytaikaisesti tienrakennustöiden aikana liikennettä joudutaan rajoittamaan myös yhdelle kaistalle. Toivomme tienkäyttäjiltä varovaisuutta työmaan kohdalla liikuttaessa.

Nykyinen Harjakosken silta ja patorakenne on rakennettu v. 1967. Silta on huonokuntoinen ja sille on asetettu painorajoitus.  Huonokuntoinen silta puretaan myöhemmin tehtävän padon kunnostuksen yhteydessä. Uusi silta rakennetaan teräsbetonisena jatkuvana palkkisiltana. Uuden sillan hyötyleveys on 7,5 metriä (vanhan sillan hyötyleveys 5,0 metriä) ja kokonaispituus 97 metriä. Liikennemäärä sillalla on noin 500 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Urakoitsijana hankkeessa toimii Destia Oy.

LISÄTIETOJA                              

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: siltainsinöörit Ari Salo, p. 0400 510 391 ja Jari Nikki, p. 0400 821 596                                                      

- Destia Oy: työpäällikkö Eetu Väisänen, puh. 040 351 0790

 


Alueellista tietoa