Navigointivalikko
Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Tiedotteet 2016

Hyydetulvat jatkuvat Etelä-Savossa (Etelä-Savon ELY-keskus)

Joroisten Muurinkoski-Venäjänkoski –alueelle on muodostunut hyydepatoja. Vesi on ollut nousussa usean päivän ajan. Hyydepatojen poisto kaivinkoneella aloitettiin 11.1. iltapäivällä. Tulva-alueella on saunarakennuksia.

Hyydetulvat ovat hellittäneet Rantasalmen asemankylän Kohisevanjoella, Juvan Myllyjoella sekä Kangasniemen ja Mikkelin rajalla sijaitsevassa Läsäkoskessa. Veden pinta tulvakohteissa on ollut sunnuntain ja maanantain aikana laskussa.

Tilannetta seurataan kaikissa tulvakohteissa ja tarvittaessa hyydepatoja poistetaan

Kohisevanjoella poistettiin kaivinkoneella hyydepatoja useasta kohdasta 6.1. ja 7.1., jonka jälkeen vedenpinta laski väliaikaisesti. Lauantaina 9.1. tilanne jälleen paheni ja jääpatoja poistettiin iltapäivällä useasta kohdasta. Tämän jälkeen vedenpinta oli selkeästi laskusuunnassa. Sunnuntaina ja maanantaiaamuna tilanne oli edelleen rauhallinen.

Myllyjoella 5-tien alapuolella hyydetulva rauhoittui sen jälkeen kun patoja poistettiin kaivinkoneella 7.1. iltapäivällä. Vedenpinta on joessa useita kymmeniä senttimetrejä alempi kuin tulvatilanteessa ja joki virtaa uomassaan.

Läsäkosken alaosassa kaivinkone poisti hyydepadot perjantaina 8.1. iltapäivällä, jonka jälkeen vedenpinta joessa laski. Viikonloppuna vedenpinta oli edelleen laskenut perjantaista. Uhkaava hyytötilanne on ainakin toistaiseksi ohi.

Kovat pakkaset ovat toistaiseksi hellittäneet ja seuraavien päivien aikana lämpötila vaihtelee noin -10 ja -20 asteen välillä. Lisäksi lumisadetta on ennustettu tiistaille ja keskiviikolle. Tämä saattaa osaltaan helpottaa hyytötilannetta.

Lisätietoja:

Vesienhoidon asiantuntija Juho Kotanen, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 192

Vesitalousasiantuntija Heikki Kurtti, Etelä-Savon ELY-keskus, p. 0295 024 266

Pelastuspäällikkö Tuomo Halmeslahti, Etelä-Savon pelastuslaitos, p. 044 794 3850


Alueellista tietoa