Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Leppävirran Konnuksen tulvajuoksutuskanavassa havaittu pieni öljyvuoto (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Tiistai-iltana (8.12.) noin klo 16 havaittiin Konnuksen peruskorjattavassa kanavassa pieni määrä öljyä. Ilmoitus tuli paikalliselta kalastajalta. ELY-keskus oli välittömästi yhteydessä peruskorjausta tekevään urakoitsijaan ja urakoitsija oli noin klo 19 paikalla imeytyspuomin ja imeytysturpeen kanssa. Asiasta välitettiin tieto päivystävälle palomestarille ja öljyn poiston osalta sovittiin tarvittavat toimenpiteet yhdessä pelastusviranomaisen kanssa.

Urakoitsija poisti tiistai-iltana kaivinkoneella kanavasta, rakennustyön aikana kanavaan kerääntynyttä, lievästi öljyn sekaista ainesta.

Peruskorjattavan kanavan päissä on suojapadot, joten öljyinen vesi ei päässyt Konnuskosken alapuoliseen Saviveteen. Varotoimenpiteenä Konnuksen vanhan kanavan (peruskorjattava tulvajuoksutuskanava) alapään suojapadon Saviveden puolelle asetettiin öljynimeytyspuomi.

Öljyn alkuperää ei tarkoin tiedetä, mutta epäilys on, että kanavan tyhjennyksen yhteydessä kaivinkoneeseen kiinnitetty hydraulinen pumppu olisi ollut viallinen. Kaikkiaan öljyä arvioitiin valuneen kanavaan noin 1-3 litraa, joka torstai-iltaan (10.12.) mennessä oli poistettu.

Öljynimeytyspuomia on pidetty perjantaihin saakka alimmaisen suojapadon suulla, vesistön puolella. Tapahtumapaikalla pidettiin tänään 11.12. pelastusviranomaisen sekä kunnan ympäristönsuojelu-viranomaisen kanssa tarkastus,  jossa ei esitetty mitään jatkotoimenpiteitä asian tiimoilta tehtäväksi.
 

Lisätietoja:
projektipäällikkö Ari Hyppönen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. +358 295 026 711

 


Alueellista tietoa