Navigointivalikko
Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Tiedotteet 2015

Matti Sipponen Järvi-Suomen kalatalouspäälliköksi (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Pohjois-Savon elinkeino, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) kalatalouspäällikön tehtävään on valittu 1.1.2015 - 31.12.2019 dosentti, filosofian tohtori Matti Sipponen. Hän toimi aiemmin Keski-Suomen ELY-keskuksen kalatalouspäällikkönä. Tätä ennen hän työskenteli Keski-Suomen TE-keskuksessa kalatalousjohtajana.

Kalatalouden aluehallinto organisoitiin uudelleen vuoden 2015 alusta alkaen. Tähän saakka kalatalousasioita hoidettiin 11:ssa ELY-keskuksessa, mutta 1.1.2015 alkaen kalataloustehtävät keskitettiin kolmeen suuralueeseen: Pohjois-Suomi, Järvi-Suomi ja Rannikko-Suomi.

Pohjois-Savon ELY-keskus vastaa kalatalouden aluehallinnon tehtävistä Järvi-Suomen seitsemän maakunnan alueella: Etelä-Savossa, Kanta-Hämeessa ja Päijät-Hämeessä, Keski-Suomessa, Pirkanmaalla, Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa. Keskeisiä tehtäviä ovat kalakantojen hoito, kalataloudellisen yrittäjyyden edistäminen, kalatalouden rahoitus, kalastusalueiden toiminnan ohjaus ja kalataloudelliset kunnostukset.

Kalatalousasioiden keskittäminen ei vaikuta asiakkaille tarjottavaan palveluun, vaan ELY-keskusten kalatalouspalveluja tuotetaan jatkossakin nykyisistä toimipaikoista.

 

Lisätietoja:
ylijohtaja Kari Virranta, Pohjois-Savon ELY-keskus, kari.virranta(at)ely-keskus.fi, puh. 0400 371 094.
kalatalouspäällikkö Matti Sipponen, Pohjois-Savon ELY-keskus, puh. 040 523 1662, matti.sipponen(at)ely-keskus.fi

 


Alueellista tietoa