Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Uudet urakoitsijat aloittavat teiden kunnossapidossa lokakuun alussa (Pohjois-Savon ELY-keskus)

Teiden kunnossapitotyöt hankitaan kilpailuttamalla avoimilta markkinoilta. Liikenneviraston vuosittainen kilpailutuskierros maanteiden päivittäistä hoitoa koskevista urakoista ratkesi toukokuun 2014 alussa. Kilpailutusvuorossa oli tänä vuonna 17 alueen urakat eri puolilta Suomea.  Pohjois-Savon ELY-keskuksen alueella kilpailutettiin viisivuotiset Joensuun, Mikkelin ja Iisalmen alueurakat sekä neljävuotinen Pieksämäen alueurakka.

Urakoitsijat 1.10.2014 alkavissa urakoissa Pohjois-Savon ELY-keskuksen alueella:
Joensuu
, Destia Oy
Mikkeli, YIT Rakennus Oy
Iisalmi, Destia Oy
Pieksämäki, Savon Kuljetus Oy

Pohjois-Savon ELY-keskuksella on hoidettavanaan ja ylläpidettävänään noin 16 000 kilometrin maantieverkko ja siihen liittyvät rakenteet ja laitteet sekä 780 kilometriä kevyen liikenteen väyliä kolmen maakunnan (Pohjois-Savo, Etelä-Savo, Pohjois-Karjala) alueella. Tiestöstä sorateitä on noin 46 % eli 7360 km. 

Alueen tieverkko on jaettu 15 tiestön hoidon alueurakkaan, joista tällä hetkellä vastaa 3 alueurakoitsijaa: Destia Oy, YIT-rakennus Oy ja Savon Kuljetus Oy. Urakkaan kuuluvat talvisin muun muassa liukkaudentorjunta, lumen auraus, tienpintojen tasaaminen, lumivallien poisto sekä liikennemerkkien puhdistaminen ja kesäisin sorateiden ja siltojen kunnostus sekä liikenneympäristön hoito.

Lisätietoja
Kunnossapitovastaava Marja Bäck,
p. 0295 026 703, marja.back(at)ely-keskus.fi

 


Alueellista tietoa