Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Työttömyys kasvussa - paikoin tosin vähenee (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli toukokuun lopussa 26 100 työtöntä työnhakijaa. Toukokuun aikana työttömien määrä pysyi ennallaan.   Viime vuoden toukokuusta määrä kuitenkin kasvoi 2 200 henkilöllä eli 9,1 prosentilla, kun koko maassa työttömien määrä kasvoi 12,3 prosentilla.

Toukokuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa 0,9 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin, eli 11,5 %. Koko maassa osuus kasvoi 1,2  prosenttiyksiköllä, ollen 11,5 % . Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on sama kuin koko maassa ja samalla se on maan neljänneksi pienin.

Työttömien määrä kasvoi vuodentakaisesta kaikkien ELY-keskusten alueilla. Varsinais-Suomessa kasvuvauhti oli hitaampaa kuin koko maassa, kun Uudellamaalla työttömyyden kasvu oli sitä nopeampaa. Varsinais-Suomessa työttömyys väheni Vakka-Suomen ja Salon seuduilla. Pitkäaikaistyöttömien ja nuorten osalta määrän kasvu jatkui kaikkien ELY-keskusten alueilla ja Varsinais-Suomessa kasvu oli hieman lievempää kuin koko maassa.

Kesäkuun aikana työttömien määrä yleensä kasvaa ja niin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Aiheesta tarkemmin Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus ja kehittämispäällikkö Jouko Nieminen (puh. 0295 022 769)

Työllisyyskatsaus 5/2014 tai Varsinais-Suomen ELY-keskuksen verkkosivu >>työllisyyskatsaukset


Alueellista tietoa