Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Työttömyyden kasvu jatkui heinäkuussa (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun lopussa 31 700 työtöntä työnhakijaa. Heinäkuun aikana työttömien määrä kasvoi 1 900 henkilöllä (6,2%). Työttömyyden laajeneminen johtui pääasiassa kesäajalle ominaisista tekijöistä: oppilaitoksista valmistuneiden nuorten tulosta työmarkkinoille ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä.  Viime vuoden heinäkuusta määrä kasvoi 2 800 henkilöllä eli 9,8 prosentilla, kun koko maassa työttömien määrä kasvoi 10,0 prosentilla.

Heinäkuun lopussa työttömien osuus työvoimasta oli Varsinais-Suomessa 1,3 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuotta aiemmin, eli 14,0 % (12,7 %, 7/2013). Koko maassa osuus kasvoi 1,2 prosenttiyksiköllä, ollen 13,4 %. Näin Varsinais-Suomessa työttömyysaste on suurempi kuin koko maassa ja samalla se on maan seitsemänneksi pienin.

Työttömien määrä kasvoi vuodentakaisesta lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla. Varsinais-Suomessa kasvuvauhti oli hitaampaa kuin koko maassa, kun Uudellamaalla ja Keski-Suomessa työttömyyden kasvu oli sitä nopeampaa. Varsinais-Suomessa työttömyys väheni Salon seuduilla. Pitkäaikaistyöttömien ja nuorten osalta määrän kasvu jatkui lähes kaikkien ELY-keskusten alueilla.

Elokuun aikana työttömien määrä yleensä vähenee ja niin tapahtunee Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

Aiheesta tarkemmin Varsinais-Suomen työllisyyskatsaus ja analyytikko Juha Pusila (puh. 0295 022 772)

Työllisyyskatsaus 7/2014 tai Varsinais-Suomen ELY-keskuksen verkkosivu >>työllisyyskatsaukset


Alueellista tietoa