Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tietoisku Afrikan bisnesmahdollisuuksista yrittäjille 2.9. Mikkelissä (Etelä-Savon ELY-keskus)

Team Finland -verkosto järjestää yrityksille tietoiskun Itä- ja Länsi-Afrikan liiketoimintamahdollisuuksista. Tilaisuus on 2.9. klo 8.30−12 Mikkelissä Etelä-Savon ammattiopistolla (Otavankatu 4, Mikkeli).  

Tilaisuudessa Finpron edustajat sekä Suomen suurlähettiläät Itä- ja Länsi-Afrikasta keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin liiketoiminnasta Afrikan-markkinoilla. Finpron ja suurlähetystöjen edustajat luovat katsaukset Nigerian, Ghanan, Tansanian, Ruandan, Kongon demokraattisen tasavallan, Kenian, Ugandan, Etiopian ja Sudanin markkinoihin. Lisäksi yrittäjät saavat lisätietoja Afrikan nousevasta keskiluokasta ja yleensä kaupankäynnistä Afrikassa. Yrityksen näkökulman tilaisuuteen tuo Pel-tuote Oy:n toimitusjohtaja Mikko Lappalainen kertomalla yrityksensä toiminnasta Afrikassa.  Lisäksi esitellään Aalto-yliopiston Tekes-rahoitteista New Global innovaatiohanketta.  Päivä alkaa länsi- ja itäafrikkalaisilla rytmeillä, joita esittää Jyväskylästä tuleva Mama Africa –ryhmä.

Afrikan talouskasvun ennustetaan kiihtyvän

OECD:n, Afrikan kehityspankin ja YK:n kehitysohjelma UNDP:n ennusteen mukaan Afrikan talouskasvu yltää tänä vuonna 4,8 prosenttiin ja kiihtyy ensi vuonna 5,7 prosenttiin. Modernisoituva ja kehittyvä Afrikka tarvitsee uudenlaisia tuotteita ja ratkaisuja, joista suomalaiset yritykset voisivat löytää uutta liiketoimintaa.

Itä- ja Länsi-Afrikan markkinat tarjoavat suomalaisyrityksille kiinnostavia mahdollisuuksia mm. seuraavilla sektoreilla: logistiikka, infrastruktuurin kehittäminen, jätehuolto, satamateollisuus, rakentaminen, energia, maa- ja metsätalous, öljy- ja kaasuteollisuus (ml. off shore), kaivosteollisuus sekä ICT.

Vaurastuva keskiluokka sekä viime vuosina löytyneet luonnonvarat, kuten maakaasu ja öljy, ovat houkutelleet uusia ulkomaalaisia sijoittajia Keniaan, Tansaniaan, Etiopiaan, Ghanaan ja Nigeriaan. Maiden hyvän sijainnin, koulutetun työvoiman, sujuvien tietoliikenneyhteyksien ja toimivien pankkipalveluiden ansiosta monet kansainväliset yritykset ovat avanneet alueellisen toimistonsa alueiden kasvukeskuksiin. Aasian maat ja erityisesti Kiina ovat jo löytäneet menestyksekkään tavan toimia markkinoilla. Mikä olisi hyvä resepti menestykseen suomalaisille yrityksille?

Afrikan mahdollisuudet  kiinnostavat

Afrikan liiketoimintamahdollisuudet  -tilaisuus on herättänyt runsaasti kiinnostusta. Mikkelin tilaisuuteen on ilmoittautunut runsaasti yrityksiä Etelä-Savosta ja muista maakunnista kuulemaan maakunnan ensimmäisen Afrikka roadshown asiantuntijoita.

Tilaisuuden järjestävät Etelä-Savon Team Finland-alueverkosto yhteistyössä Kaakkois-Suomen, Hämeen ja Pohjois-Karjalan Team Finland-alueverkostojen kanssa.  Etelä-Savon Team Finland koordinaattorina toimii Etelä-Savon ELY-keskuksen innovaatiot ja yritysrahoitus –yksikön päällikkö Kirsi Kosunen.

Lisätietoja:

Asiantuntija Maaret Kaksonen, Etelä-Savon ELY-keskus, p, 0295 024 048


Alueellista tietoa