Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Sinilevätilanne on edelleen hyvä Lounais-Suomen alueella (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Varsinais-Suomen ja Satakunnan leväseurannan 44 vakiohavaintopaikalla on havaittu hieman sinilevää Pöytyän Pyhäjärven Valasrannalla ja Seilissä Paraisilla. Runsaasti levää on edelleen Rymättylän Kirkkojärvellä. Erittäin runsaasti levää on havaittu Littoistenjärven Pirtan venelaiturin havaintopaikalla. Levärunsaus kuitenkin vaihtelee huomattavasti järven eri osissa. Aina ei yhden havaintopaikan tulos kerro järven kokonaistilannetta. Tilanne voi myös muuttua nopeasti sääolosuhteiden muuttuessa.

Viileänä jatkunut sää on pitänyt vedet viileinä ja levätilanteen hyvänä. Esimerkiksi merialueilta on raportoitu vuodenaikaan nähden matalia vedenlämpötiloja. Sään on ennustettu lämpenevän loppuviikolla, jonka myötä myös vedet lämpenevät. Tällöin sinilevien kasvuolosuhteet paranevat ja leväesiintymät voivat yleistyä.

Sinilevähavainnoista voi ilmoittaa Varsinais-Suomen ELY-keskukseen (p. 0295 022 530). Levähavainnot on myös mahdollista tallentaa itse Järviwikiin. Havaintoja voi lisäksi lähettää Järviwikiin Levävahdilla, joka on älypuhelimiin ladattava sovellus (http://www.jarviwiki.fi/wiki/Levävahti).

Lisätietoja:

ylitarkastaja Helmi Kotilainen 0295 022 887

harjoittelija Elisa Pulkkinen 0295 022 530


Alueellista tietoa