Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Sinilevähavainnot lisääntyneet hieman (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Kaakkois-Suomen valtakunnallisen leväseurannan vakiohavaintopaikoilta tehdyt sinilevähavainnot ovat lisääntyneet hieman viikolla 32. Sisävesillä sinilevää on havaittu pienissä määrin Simpelejärven Harjulinnan rannassa ja Iitin Urajärvellä. Erittäin runsaasti sinilevää on havaittu Iitin Sääskjärvellä. Merialueilla tilanne on edelleen rauhallinen ja viikon ainoa havainto on tehty Haapasaaren edustalta, missä levää on esiintynyt vähäisissä määrin veteen sekoittuneena.

Yleisöhavainto on tullut Lappalanjärven Valkealan kirkonkylän uimapaikalta, jossa levää on havaittu vähän. Lappeenrannan Hanhijärvessä levää on havaittu erittäin runsaasti ja leväkukinnot ovat olleet järvellä jatkuvia heinä-elokuun lämpimän jakson aikana.

Kaakkois-Suomen alueen järvien pintalämpötila on keskimäärin noin 22-26 ˚C. Suomenlahdella merialueen pintalämpötila on 22-25˚C välillä. Arviot perustuvat Ilmatieteen laitoksen ennusteeseen ja Suomen Ympäristökeskuksen satelliittitulkintoihin.

Kaakkois-Suomen alueelta tehdyt levähavainnot voi ilmoittaa Kaakkois-Suomen levälinjalle, puh. 040 767 5388 tai sähköpostitse osoitteeseen levaseuranta.kaakkois-suomi(at)ely-keskus.fi. Levänäytteiden lähettämisestä tulisi sopia erikseen.

Lisätietoja:

Harjoittelija Ida Määttä
s-posti: ida.maatta(at)ely-keskus.fi
puh. 040 767 5388

 


Alueellista tietoa