Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Säästä itseäsi ja energiaa (Kaakkois-Suomen ELY-keskus)

Löydä sisäinen energiansäästäjäsi! 8.10.2014 klo 17:00–19:00 mietitään Lappeenrannassa Linnoituksen Ortodoksikirkon seurakuntasalilla voisimmeko säästää energiaa vaikkapa ottamalla mikroloman arjesta!

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton!

Energiansäästöviikon hidastamisvinkkejä pohtimassa ja vauhtia hiljentämässä Lappeenrannan Linnoituksella:

Hidasta hetkeksi! Tommi Telanto Saimaan Mindfulness ry:stä antaa vinkkejä pienemmälle vaihteelle vaihtamiseen ja arjessa rauhoittumiseen. Tietoisku oman energian säästämisestä! 

"Rauhallinen mieli ei tarkoita samaa kuin mieli, joka on tyhjä ajatuksista, aistimuksista ja tunteista. Rauhallinen mieli ei ole poissaoleva mieli."
– Thich Nhat Hanh

Mielemme harhailee siellä täällä, mietimme menneitä tai suunnittelemme tulevaa. Ajatusten virta vie helposti mennessään ja ohjailee toimintaamme. Mindfulnessissa on kyse mielemme, ajatustemme sekä tunteidemme rauhoittamisesta erilaisin yksinkertaisin harjoituksin.

Hyvät ideat jakoon! Haluamme myös sinun ideasi hitaammasta elämästä, palkintona mm. Kansalaisopiston rauhoittava viikonloppukurssi tai rentouttava hoito!

Mitä jos katselisit lähiluontoa uudella tavalla? Aikuisetkin voisivat joskus pysähtyä ja katsoa ympäristöään vähän uusin silmin, korvin ja sormin. Luonnonsuojeluliiton Anna Vuori vetää pieniä tutkimusmatkoja lähiympäristöön!

Materiaalia säästäen – muodista tinkimättä! Esillä kansalaisopiston töitä, joissa vanhasta on tehty uutta.

Herkkuja tähderuoista! Marttojen pisteessä sesonkiajan maistiainen ja ideoita tähderuoan hyödyntämiseksi.

Ekokokki suosii terveellisiä kasviksia, lähiruokaa ja välttää ruoan hävikkiä. Hävikkiä vähentämällä säästetään myös kukkaroa!

Peräti kolmannes kuluttajien ympäristövaikutuksista syntyy syömisestä. On vaikea vähentää syömistä, mutta lähiruoan suosiminen ja eläinperäisten elintarvikkeiden korvaaminen kasvisperäisillä vähentävät ruokaketjun energiankulutusta, vesien rehevöitymistä ja vesijalanjälkeä.

Jokainen meistä voisi lisätä kasvisten käyttöä ja vähentää roskiin heitettävän ruoan määrää. Myös sesonkien huomioon ottaminen valinnoissa tuo ympäristöetua ja korostaa vastuullisuutta.

Lisätietoja

Tiedottaja Sirpa Skippari
puh. 0295 029 287

Mukana toteuttamassa

  • Tommi Telanto / Saimaan Mindfulness ry
  • Etelä-Karjalan Martat
  • Lappeenrannan seudun luonnonsuojeluyhdistys ry
  • Etelä-Karjalan kansalaisopisto
  • ENNE Etelä-Karjalan energianeuvonta
  • Pirjo Rinnepelto / Apilagroup

Alueellista tietoa