Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Pirkanmaan sinilevätilanne rauhallinen seurannan viimeisellä viikolla (Pirkanmaan ELY-keskus)

Sinilevätilanne on rauhoittumassa Pirkanmaalla. Leväkausi on päättymäisillään ja useimmilta rannoilta leväesiintymät ovat jo hävinneet. Ainoastaan Nokialla Pyhäjärven Lehtiniemellä havaittiin kuluneella viikolla runsaasti sinilevää. Vähän sinilevää oli Kirkkojärvellä Kangasalla, Pyhäjärvellä Krastopan uimarannalla Pirkkalassa, Järvenkylänjärven uimarannalla Hämeenkyrössä sekä Nokialla Pyhäjärven Maatialanlahdella.

Pirkanmaan ELY-keskuksen säännöllinen sinilevätilanteesta tiedottaminen loppuu tällä viikolla. Kaiken kaikkiaan kuluneena kesänä levää esiintyi Pirkanmaan järvissä keskimääräistä vähemmän. Tähän vaikutti heinäkuun ja elokuun alun kuiva hellejakso, jolloin leville käyttökelpoinen liukoinen fosfori käytännössä loppui järvistä. Tämä myös aiheutti perinteisesti sinilevää tuottavien järvien poikkeuksellisen kirkkauden.

Sinilevätilannetta seurattiin Pirkanmaalla 40 havaintopaikalla kesäkuun alusta syyskuun loppuun saakka. Havaintopaikat edustivat rehevyydeltään, kooltaan ja vedenlaadultaan erityyppisiä järviä. Seurannan tarkoituksena oli antaa yleiskuva levätilanteesta erityyppisissä järvissä.

Lisätietoja:

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus: erikoistutkija Emir Bilaletdin, p. 0295 036 320, emir.bilaletdin(at)ely-keskus.fi

Järviwiki:

 


Alueellista tietoa