Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Lounais-Suomen sinilevätilanteessa ei suuria muutoksia (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Lounais-Suomen sinilevätilanteessa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Merialueilta levähavaintoja on tullut tällä viikolla enemmän kuin sisävesiltä. Vedet ovat lämmenneet kuluneiden lämpimien viikkojen aikana ja sääennusteet lupaavat edelleen lämmintä, jonka takia leväkukinnot voivat runsastua.

Sisävesissä sinilevää on edelleen erittäin runsaasti Littoistenjärven havaintopaikalla. Säkylän Pyhäjärvessä sinilevien määrä on sen sijaan vähentynyt Kauttuan havaintopaikalla, jossa levää on tällä viikolla ollut vain hieman. Säkylän Pyhäjärvessä Katismaan havaintopaikalla myrkytöntä Gloeotrichia echinulata -pallosinilevää on ollut viime viikon tapaan vähäisiä määriä.

Merialueilla sinilevää on havaittu hieman Utön, Seilin ja Söderbyn havaintopaikoilla Paraisilla, Ströömin ja Laupusen havaintopaikoilla Kustavissa sekä Luvialla Santakarin havaintopaikalla.

Vakioseurannan ulkopuolelta Utön merialueella on havaittu suuria levälauttoja (runsaus 2). Lisäksi Varsinais-Suomen ELY-keskuksen tällä viikolla tekemissä ravinnekartoituksissa levää on havaittu yleisesti vähäisiä määriä Iniön ja Paraisten välisellä merialueella ja Vänön - Hiittisten merialueella levää on ollut runsaasti.

Lisätietoja:

harjoittelija Elisa Pulkkinen 0295 022 530

ylitarkastaja Asko Sydänoja 0295 022 949


Alueellista tietoa