Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Keskiviikosta 11.6 alkaen päällystystöitä valtatiellä 10 ja maantiellä 180 (Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Valtatietä 10 päällystetään uudelleen Ravattulan ja Liedon keskustan välillä n. 5,5 km:n matkalta. Tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikennevalo-ohjaus. Tällä kohteella liikennemäärät ovat päiväaikaan niin suuret, että liikennehaittojen minimoimiseksi työ tehdään yötyönä klo 18.00–06.00 välisenä aikana. Työt alkavat keskiviikkoiltana 11.6 kello 18.00 jälkeen. Päällystystyö kestää n. viikon. Yötyöstä huolimatta tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin.

Keskiviikkona 11.6 alkaa päällystystyöt myös Saaristotiellä Sattmarkin ja Lillmälön välillä n. 7,0 km matkalla. Työ kestää n. viikon ja on valmis Juhannukseen mennessä. Tie on päällystettävällä osuudella kaksikaistainen ja liikenne pysäytetään kummastakin suunnasta vuorotellen. Paikalla on liikennevalo-ohjaus. Tielläliikkujien on syytä varautua viivästyksiin ja varsinkin lautalle menijöiden on syytä ottaa mahdollinen viivästys huomioon.  Tämä kohde tehdään päiväaikaan, sillä tien liikennemäärä ei ole niin suuri, että liikennehaitta olisi kohtuuton. Yötöitä tehdään hyvin harkiten, sillä yötyö on n. 10–15 % päiväaikaan tehtävää työtä kalliimpaa ja hämäryyden takia myös päiväaikaan tehtävää työtä alttiimpaa vaaratilanteille. Yötyönä tehdäänkin pääasiassa vilkkaimpia kaksikaistaisia teitä, joissa liikenne joudutaan pysäyttämään vuorotellen molemmista suunnista.

Työmaan kohdalla on alennettu nopeusrajoitusta ja tielläliikkujien on syytä noudattaa varovaisuutta työmaan läheisyydessä ajaessaan. Nopeusrajoitukset palautetaan ennalleen vasta kun tiemerkinnät on maalattu eli noin viikko päällystystöiden jälkeen.

Mahdollinen sade voi sotkea aikataulun, sillä päällystystöitä ei voida tehdä kovalla sateella. Sade voi myös viivästyttää tiemerkintöjen tekemistä, sillä tiemerkintöjä voidaan maalata ainoastaan kuivalla kelillä.

Kaikki kesän päällystyskohteet sekä lisää tietoa teiden päällystämisestä löytyy päällystyöt 2014 -nettisivuiltamme.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 040 503 8843 ja kunnossapitoasiantuntija Jukka Heikkilä, p. 040 727 6061

 


Alueellista tietoa