Navigointivalikko
Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

Tiedotteet 2014

 

Kauppa-auto tuo tuotteita ja tietoa Meidän maaseutu -festivaaleille Kouvolaan (Kaakkois-Suomen ELY-keskus) 
 

Pohjois-Kymen Kasvu, Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Kymenlaakson kylät esittelevät toimintaansa Meidän Maaseutu -festivaaleilla Kouvolassa 9.-10.8. Esittelypaikkana toimii Maaseudun mahtavin kauppa-auto, jossa on myös myynnissä maaseudun tuotteita.

Nyt on oiva tilaisuus tutustua monipuolisiin maaseudun kehittämisen mahdollisuuksiin ja hankkia tietoa, miten oman kotiseudun kehittämiseen ja elävöittämiseen voi saada tukea ja rahoitusta.

Kaikkien esillä olevien toimijoiden tavoitteena on aktivoida maaseudun asukkaita ja innostaa ja kannustaa heitä toimimaan oman lähiympäristönsä parhaaksi.

Paikalla olevien toimijoiden asiantuntijat kertovat, millaista tukea maaseutuyrityksille on tarjolla investointeihin, kehittämiseen, kokeiluihin ja uusien yritysten perustamiseen. Lisäksi jaetaan tietoa yksityisteistä, haja-asutusalueitten jätevesiasioista, vesien tilasta ja kalastusasioista.

Osastolla esitellään uuden ohjelmakauden HYRRÄ – hanke-, yritys- ja rakennetukien tietojärjestelmää. HYRRÄ on maaseudun em. tukien asiointiväylä netissä, missä voi tehdä hakemuksen ja selata tukihakemustietoja.

− HYRRÄn kautta haetaan maataloustuotantosidonnaiset investointituet, nuorten viljelijöiden aloitustuet, maaseudun kehittämistuet, yleishyödylliset investointituet, maaseutuyritysten yritystuet ja elinkeinosuunnitelmat, selvittää asiantuntija Jukka Penttilä Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta.

Leader Pohjois-Kymen Kasvu toimii Kouvolan seudulla alueensa asukkaiden, yhdistysten ja yritysten yhteistyökumppanina ja on mukana kehittämässä Kouvolan kaupunkiin ja Iitin kuntaan työtä ja hyvinvointia asukkaiden omien kehittämisideoiden pohjalta.

− Vuosien 2014−2020 strategiamme on paikallista kasvua älykkäästi, kestävästi ja osallistavasti. Kivijalkana on paikallisuus. Tuemme monipaikkaista asumista, pienyrittäjyyttä, lähipalveluja sekä yhteisöllisyyttä ja lähidemokratiaa, kertoo vt. toiminnanjohtaja Tuula Mikkola Pohjois-Kymen Kasvu ry:stä.

Kymenlaakson Kylät esittelee tapahtumassa perustoimintaansa sekä Arjen turva -hankettaan. Arjen turvaa luodaan muun muassa järjestämällä hätäensiapukoulutuksia ja kyläturvallisuuskävelyitä sekä kouluttamalla kylien turvallisuusyhteyshenkilöitä.

Hankkeen yhteistyökumppaneihin voi tutustua leikkimielisen tikkakilpailun parissa, jossa onnistujat palkitaan pikapalkinnoin.

− Osastollamme voi myös tulostaa paikkatietokoordinaatit kodin, mökin tai muun tarpeellisen paikan seinälle, jolloin esimerkiksi hätätilanteessa pelastajat on helpompi ohjata oikeaan paikkaan, neuvoo kyläasiamies Sirpa Vähäuski Kymenlaakson Kylät ry:stä.

Lisätietoja:
- asiantuntija Jukka Penttilä, Kaakkois-Suomen ELY-keskus,p. 0295 029 077, [email protected]
www.facebook.com/Mahdollisuuksien maaseutu
www.ely-keskus.fi/maaseutuelinkeinot

- vt. toiminnanjohtaja Tuula Mikkola, Leader Pohjois-Kymen Kasvu ry, p. 05 322 0042 [email protected]
www.pohjois-kymenkasvu.fi/

- kyläasiamies Sirpa Vähäuski, Kymenlaakson Kylät ry,p. 044 297 7738 [email protected] www.kymenlaaksonkylat.fi, www.facebook.com/kymenlaaksonkylat
 

Maaseudun mahtavin Kauppa-auto seikkailee touko-elokuussa ympäri kesä-Suomen ja vierailee 48 tapahtumassa. Kesän aikana auto matkaa noin 12 000 kilometriä ja esittelee 33 eri toimijaa. Kiertue kertoo nykyaikaisesta suomalaisesta maaseudusta ja sen eteen tehdystä työstä. Kauppa-autolla kerrotaan, mitä EU:n maaseuturahoituksella on saatu aikaan eri puolilla Suomea, ja myynnissä on maaseudun tuotteita.

Kauppa-autokiertueen aikataulu ja pysäkkilistaus löytyvät Maaseutu.fi-sivustolta. Maaseudun mahtavimman Kauppa-auton matkaan pääsee myös Facebookissa.

Lisätietoja: maaseutuverkostoyksikön johtaja Päivi Kujala, p. 040 548 9227, [email protected]

 


Alueellista tietoa